View Single Post
Staro 05.08.2015., 02:31   #19
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Kolega ti hoće reći da se nekad "ne vole" ssd - ovi bazirani na SandForce pameti / platformi kao ovaj tvoj Corsair F60 i određene matične odnosno chipseti na njima.
Ovo "ne vole" prevedeš u situacije kao ova tvoja gdje ga Bios ne vidi.
Dakle , u pitanju je nekompatibilnost?
Ja kao nekakav normalan korisnik , pouzdajem se u 'SATA pojam'.
Jer pretpostavljam da to označava nekakav standard kojeg bi trebali pratiti proizvođači ploča te diskova...
Ako to nije slučaj i disk može ne raditi bez obzira što se može spojiti , čemu bilo što. :-/
Ispada da za bilo što čovjek mora biti nekakav žešči stručnjak ili provesti ped dana guglajuči o problemima.

Inače , palo mi na pamet da provjerim jel možda ima kakav updejt za disk.

pa sam malo prokopao i nadogradio ga.

Nakon toga pokrenuo komp i ....diska i dalje nema.
Namjestio opet sat , restartirao racunalo - disk se pojavio!!
Restartirao komp za provjeru i....diska nema.
Pa da čovjek ne poludi.

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Upravo to, a nekad se to da ispraviti flešanjem najnovijeg BIOSa na ploču.

Pogledaj koja je verzija BIOSa na ploči (mora pisati negdje kada uđeš u BIOS), zatim pogledaj postoji li novija verzija na stranici koju si linkao.
Ako postoji prouči postupak flashanja za navedenu ploču i pokušaj staviti novi BIOS gore.
Ne piše verzija.
Piše samo datum.

Ali pretpostavljam da je to to obzirom da su na stranici proizvođača BIOS fajlovi složeni po datumu....

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Ovo je obično indikator da je baterija na matičnoj crkla.
Kupi novu CR2025 bateriju i zamijeni
To se dešava? Da ljudi kupuju ploče s krepanim baterijama?
Inace , izvadio bateriju i multimetar mi rekao da je u redu.
Pošto novu trenutno nemam , palo mi na pamet da imam bateriju na matičnoj koja je izdahnula pa sam ih zamjenio...
Trenutno mi se ne provjerava jel to riješilo problem pa ostavljam za sutra.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U vezi Bios - a u njegovom slučaju (baš sam gledao), treba biti posebno pažljiv jer ako stavi najnoviju verziju neće se moći vratiti na prethodnu verziju (ako bude trebalo),
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...DCID=3&LanID=0
da ne kažem kako su sprčkano složili web pa treba pažlivo gledati da bi vidio razlike / verziju.
Ako sam dobro shvatio ja imam ovaj Haswel te zadnju verziju prije BIOSA za Bredwel kod koje se ne spominje ništa osim upgrejda za proc...pa se pitam ima li smisla da se s tim zafrkavam?
Izgleda mi da bi bilo najpametnije kupit novi disk?

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Nema nikakvog problema jer su tvoji novci - znači dao si ipak toliko love.

Nije valjda problem komentirat - "demokratija", ovo, ono...

BTW Ja ponekad instaliram besplatno prijateljima, rodbini.... pa ipak zna bit "malo" ispod onog tvog: "zašto bi ovo itko radija za 150kn?"

Koji lik, EOD šta se mene tiče.
Komentiraj ti što god želiš.
Ja ti to uopče ne branim (a i nije moje da ikome išta branim pošto forum nije "demokratija")
Ja sam te samo ljepo pitao u čemu je 'problem' s mojim stavom.

A očito je da je u nečemu stvar pošto si osjetio potrebu da drugima skreneš pozornost na isti.

Smatraš da sam platio previše? Ok , vidi se da nisi jedini.

ALI , jedini si koji nije 'dao ruke'.
Nisi uskočio u topik da bi pokušao nekome riješiti neki problem kao što su to napravili SVI ostali.
Uskočio si isključivo da ....me prcaš zbog stava?

Nego , znaš što sam ja radio 20ak minuta prije nego sam krenuo ovo tipkat?
Čitao o updejtu biosa te pokušavao pohvatat što i kako...i dalje radije nebi po tom petljao jer se pitam hoču li što sjebat.

Mislim da to govori dovoljno odakle stav.

Drugo , kad mi je trebalo instalirat win , zvao sam jednu trgovinu u gradu.
Ako se dobro sječam , rečeno mi je kako je za to potrebno oko 2 radna sata + pola radnog sata za izlazak na teren (radni sat je bio 200kn + PDV) a kad sam pitao za namještanje sistema da sve izgleda onako kako želim/kako sam navikao , rečeno mi je da se oni s tim ne bave.

Na drugu stranu , čovjek mi sve ljepo napravio , poštimao 90% toga te imao strpljenja za slušanje mojih garant glupih opisa što želim...
Vjerujem da sam uz malo volje mogao puno toga riješiti i sam guglajuči ALI...i to traži malo znanja....Mislim , pa neču guglati "što namjestiti da uguram 5 foldera u donji desni kut unutar mape"

Rekoh ti da sam svjestan granica svojih mogučnosti te kako cijenim tuđe znanje te sam platio.

Da , nečuveno koji sam ja lik.

Trebao sam se rodit pametan a ako bi mi trebala pomoč jer nešto neznam , trebao sam drugima solit pamet koliko vrijede njihove usluge istovremeno dok ih tražim