View Single Post
Staro 04.08.2015., 14:36   #12
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova

Outlook imaš još uvijek kao sastavni dio officea i nije toliko drugačiji od običnog expressa, live mail ... da to nisam probao još iako sam na sedmici duže vrijeme.

Obično ljude migriram sa outlook expressa na outlook iz officea.

Slaganje mapa, crveni X u sedmici se rješava sa određenim podešavanjima ali moram izgooglat ima neki program, mislim da možda čak i classic shell može vratit te neke XP stye stvari.

Iako auto arange možeš isključit isto kao i podesit default view na svim windows explorer mapama ...
A što da ti kažem osim da volim jednostavno i Outlook Express mi je bio ok.
A dizao se doslovno trenutno za razliku od Live mejla.
Rob sam određenih navika
Npr. navikao sam razmještati fotografije te odvajati određene mape u mapama jer mi tako lakše upadaju u oko...tipa gurnio bi 5-6 foldera u donji desni kut mape a sad moram imat sve mape u nekom gridu i nikako da se naviknem.

Citiraj:
Probaj bez USB pržilice bootat pa uć u bios da se vidi da li očitava disk.
Ne ocitava.

Citiraj:
Možeš probat UEFI da vidiš da li ga tamo vidi, isto možeš probat promjenit AHCI u Legacy ali mislim da bi ti disk trebao očitavat neovisno o svemu tome tj. šta god odabrao.
UEFI pod 'boot mode select' ?
AHCI ne mogu promjeniti u Legacy jer pod SATA configuration imam samo "IDE/AHCI/RAID"...

Citiraj:
Koji OS je gore bio / još uvijek je ?
Bio je Win7 a sad je disk prazan.

Inace , ovaj mali komp kojeg koristim kao HTPC (ova ploca te ovaj SSD) sam rastavio te uštekao SSD od kompa. Windowsi se digli , instalirao drajvere i nakon toga kopirao sve važne podatke tipa mejlove , favorite i cijelu hrpicu fajlova određenih programa.
Obzirom na to , izvukao sam zaključak da je SSD u redu.

Drugo što sam napravio je da sam vratio HTPC u prvobitno stanje te na njega spojioo i SSD od kompa ...a kako mi se činilo pametnije da imam prazan disk za instalirati Win7 , maknuo sam tu particiju koja je bila na disku te nanovo napravio novu/ formatirao disk.
Nakon toga sam shvatio da na ovom SSDu od HTPCa stoji da je to aktivna particija pa mi se činilo logično da bih trebao disk za Win označiti kao aktivan....

To ok?

Uglavnom ...disk je prazan i u redu.

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Ovaj gornji dio ste preskočili
Što je točno tu "problem"?

Bilo to čudno ili ne , ima ljudi koji nisu pokupili svu pamet interneta , koji su izgubljeni kad je riječ o određenim stvarima , koji nisu puni entuzijazma kad bi trebali pohvatati nešto što im puni glavu ...te koji cijene tuđe znanje pa plate koliko ih se traži kad več nešto prepuste drugom.

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Ako nema diska u BIOSu onda ga komp ne prepoznaje.
Nebitno jel AHCI ili štagod ti namjestio.
Iz treće slike vidim da nemaš ništa spojeno na SATA portove, ili barem BIOS tako misli.
Upravo to govorim od početka ...da "nemam" spojeni disk.
Samo , mislio sam da je do postavki racunala.

Citiraj:
Autor osspaljeni Pregled postova
Kužim da je u pitanju neka najobičnija glupost kao neispravan/napukao SATA kabel ili kabel od napajanja.
Probaj spojiti drugi SATA kabel i drugi konektor od napajanja, također probaj drugi SATA port na ploči pa vidi hoće li ga BIOS prepoznati.
Probao drugi SATA kabel , probao drugi naponski kabel i probao drugi SATA utor na ploči. SSDa nema. :-/

Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Imaš još kakav HDD uz SSD ? Odi onda u Hard Disk Priorities il kak se već zove kod tebe pa vidi tam jel ima ičeg.
U SATA configuration ili u Boot configuration?

Inače , na isti SATA kabel i utor na ploči, spojio sam za probu Seagagate na kojem imam neke serije i filmove....
Pročitalo ga bez problema.