Citiraj:
Autor Mario92
Ispran je onda svima što koriste Android OS, web servise, fejsbuke, tvitere, forume (uključujući i ovaj), loyalti kartice i slične stvari, ako ćemo već tako.
Mislim, istina je da je MS dosta promijenio priču i kroz Windows 10 skuplja telemetriju jer je svjestan da su podaci korisnika bitna stvar. Ne toliko za prodaju koliko za ciljanje reklama i usluga.
|
Citiraj:
Autor Alph4Dawg
Ma, ekipa stvara paniku bez razloga.Mene osobno tak boli briga hoce li vidjeti kakav pr0n trazim po netu.Tko zna, mozda se i njima ponesto svidi...
Kao sto sam i rekao, ekipa stvara paniku bez razloga.Tkzv. 'spijanje' korisnika je pocelo godinama ranije i nije se nitko bunio.Danas, s druge strane, sve neke teorije zavjere, kaos, ovo i ono.
Osim toga, ako si vec toliko izvan sebe i u strahu, nemoj ni raditi upgrade.Ostani na W98, tak svejedno.
|
I ja dijelim isto mišljenje. Čitam po netu i ljudi o tom "špijuniranju" pričaju kao da je svatko od njih centar svijeta i Microsoft želi znati baš sve o njima kako bi jednog dana bili u prednosti kada krene scenarij iz filma I, Robot. Često prema tim izjavama ispada kao da ih netko sili da prihvate uvjete korištenja i naprave upgrade. Postoje i druga rješenja (samo Linux ima na desetke distribucija i može se prekopati svaki komadić njegovog source koda).
Mene osobno ne smeta što me "prate" zato jer stvarno nemam što skrivati. Programi koje koristim su ili plaćeni ili freeware ili open source. Windowse 8.1, s kojih sam napravio upgrade na 10-ku, sam također platio. Ne skidam glazbu, filmove i ostale stvari, pa mi ni za to nije problem. Nemam čak ni instaliran nikakav BitTorrent client.
Nisam osoba koja trči po cesti i svima daje svoje osobne podatke jer smatram da neka zdrava doza opreznosti mora postojati, ali prilično sam siguran da Gates, Nadella i Thompson neće danas na kavi pričati kako sam ja na PCE forumu objavio ovaj post. Prema toj teoriji, vjerojatno u Microsoftu znaju i da sam se ujutro čuo sa sestrom preko Hangoutsa i da me zamolila da joj prošetam psa, a ja ih ovim putem onda pozivam da mi se pridruže u šetnji po Jarunu. Imaju moje slike i znaju kako izgledam, pa će me lako naći, a uz sebe imam mobitel na kojem je također instalirano nekoliko aplikacija iz MS-ove palate, pa im to dodatno olakšava stvar jer me mogu pratiti u milimetar. Ako dođu, samo neka kažu da su iz MS-a i kava je na moj račun
Citiraj:
Autor Hawker
Interesantno je kako mnogi odbacuju privatnost kao nesto apstraktno.
|
Ja sam se odavno pomirio s tim da Microsoft i Google znaju o meni ono što žele znati i mislim da je to cijena (ne mislim novčano) koju plaćam za usluge koje oni meni pružaju jer je velik dio toga besplatan (novčano). Kada bih jednog dana osjetio da je ta cijena previsoka, tada bih prestao koristiti te usluge i tražio bih alternative.