View Single Post
Staro 04.08.2015., 00:28   #1665
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Apsolutno vam nitko nece blacklistat MBO ni bilo sta sl.

Ako je aktivacija prosla ok, to je ona to.

Kao sto je vec receno, zaboli MS za nas kucne usere posto ionako znaju da ce ekipa uvijek naci rijesenje za dignuti Windoze (ocito su zbog svega toga i dali free upgrade).

Problem ce doci kada zamijenimo hardveraj (na slican nacin sam ja ostao bez jedne licence za Win 8 no nije mi tesko palo jer sam rado opet presao na Win 7 (makar sam mogao legalno imati Win 8)).

Za trenutni OS ni ne znam jesam li upisivao key koji sam uzeo iz skole ili sam koristio neki loader (od kako je izasao Win 8 i od kako sam ga maknio sa kante, od onda nisam dirao OS pa sam zaboravio no svi moguci alati mi pokazuju da je licenca legalna pa sam ocito koristio licencu iz skole).

Sada samo treba napraviti upgrade na Win10 no nemam jos volje jer nisam siguran da ce mi sve stvari raditi tj. morati cu sigurno raditi ponovno install nekih igara, a to znaci iznova skidanje sve sa Steam-a, Uplay-a i Origin-a (hvala Bogu na nekim box izdanjima koje sam kupio, ali opet tu su gigabajti update-a za neke igre kao i neke ekspanzije za koje nemam box).

Vidim da neki prijavljuju neke ne kompatibilnosti s nekim MMO naslovima (ESO i sl.) pa cu ipak sacekati tjedan-dva da vidim kako ce sve to zajedno izgledati jer ako radim upgrade, to znaci da prvo moram napraviti upgrade pa onda upogoniti novi HDD (koji trenutno nije ni formatiran u kanti) i tek onda napraviti clean install (bilo jei vrijeme posto sam na ovome OS-u mijenjao MBO, dva GPU (Nvidia pa ATI), tri CPU-a, par HDD-a i sve to s istim OS-om...vrijeme je napokon za nove Windowse).
Prvo sam mislio klonirati postojeci OS na novi HDD, ali znam da ce nesto poci po zlu (ako nista drugo, vidim da mi kloiranirani Windowsi imaju umjesto "c", naravno "g" ili koji vec drive letter pa bi se morao gnjaviti i oko toga pa je ocito bezbolnije napraviti upgrade na stari HDD, pa onda upogoniti novi HDD, instalirati Windowse 10 (i nadatio se da ce aktivacija proci ok kod clean installa) i ovaj stari WD Caviar Black kasnije izbaciti napokon van.

Zanimljivo kako s godinama gubimo volju za tako nekim stavrima dok (bar ja osobno) dok bi prije jedva docekao neku instalaciju i prtljanje po OS-u dok mi je sada vazno samo da sve radi ok i slobodno vrijeme bolje iskoristim za neku igru ili neku drugu aktivnost.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...

Zadnje izmijenjeno od: win32. 04.08.2015. u 00:39.
win32 je offline   Reply With Quote