N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Autor VedranO
Ja imam razer sphex podlogu za misa. Platio sam ju 100 kuna prije ja mislim 3 godine.
Vozio sam po njoj barem 6-7 miseva i svi su radili savrseno i bez ijedne greske.
I ne pada mi apsolutno na pamet, misa koji sam platio 400+ kuna slajsati po drvenom stolu ili komadu A4 papira.
Taman da radi ko zmaj na tom stolu.
|
Ja imam stol kao podlogu za miša, platio sam ga XY novaca prije X godina. Vozio sam po njemu 3-4 miša i svi su radili savršeno.
I ne pada mi apsolutno na pamet, miša kojeg ću platiti 200+ kuna, šlajsati po nekakvoj podlozi.
Taman da radi ko zmaj na njoj.
Citiraj:
Autor VedranO
A ako netko ne kuzi da laserski i optički miševi zbog samog nacina na koji im senzor radi nemaju dobre performanse na reflektirajucim podlogama, ili bijelim podlogama ili jako sarenim podlogama.
Onda se nemamo sta raspravljat dalje. I jos mi ide tu tulit da on zahtjeva od misa koji je platio xx kuna da radi na soderu kamoli na stolu.
|
Nitko ne traži maksimum od optičkih ili laserskih miševa, ali ak ga na stolu povučem lijevo u ravnoj crti, ima da ide je??*o lijevo po nekakvom pravcu. Da sam htio sinusoidu iskoristio bi neku od formula koju istu crtaju.
Za boga miloga, ovo je lovilo po apsolutno svakoj vrsti podloge, uključujući i ukrasno staklo na stolu u dnevnom boravku. Zar je takav problem danas proizvođačima napraviti miš sa adekvatno jakim laserom i senzorom?
Pa da kupuje miš koji mu mora radit po šodru valjda bi to čovjek napisao i ako da mu se krene preporučivati miš koji, da bi radio na način na koji on to od njega očekuje, zahtjeva temperaturu zraka od 21.2C, vlažnost zraka od 31.4% ili podlogu od gusto tkanih vaginalnih dlaka punoljetnih arapskih djevica za 19.99kn, jednostavno nema smisla. Čovjek ima svoje uvjete, ako nemate ideje nema potrebe napadati nit njega, nit mene. Ok, je izbirljiv, ali to je njegovo pravo, jer na kraju dana on će taj miš koristiti.
Citiraj:
Autor VedranO
Brate mili mozes ti njega i po asfaltu vozit sto se mene osobno tice.
To ko da si rekao "ako mogu stojadina vozit po oranici zasto ne bi mogao i novi mercedes, to nije napredak ako ne mogu"
Mozes milo, samo naprijed, kao i Nybelung, ispis iz teme, zdravo drugari.
|
Vidiš ključan problem u tvojoj analogiji je da postoje vozila koja bez problema idu po oranicama, a jednako su udobna na cesti - i možeš ih bez problema pronaći pod Mercedes-Benz brandom.
Ne traži svako bolid, neki od nas žele miš koji će radit adekvatno u svim uvjetima. Zato i koristim prastari bežićni Logitech koji ni nema unifying receiver jer sve što sam do sad probao jednostavno radi loše s moje perspektive.
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|