Ja koliko sam citao po forumima,doslovno je svima aktiviralo kljuceve sa upgrejda sa 7/8 windowsa,onima sa DAZ aktivatorom,piratima,insajderima koji su odjednom postali full licencirani i to ni manje ni vise nego sa retail verzijama. Doslovno citava planeta ima licencirane retail windowse 10 vezane na hardwer ID.
Ne mislim sad tu na masu glupana koja kurcu pojma nema kako ide propisana nadogradnja i koji uvijek nešto generalno sjebu,nego bas na one koji su sve uradili po PE-ESU,kako bi se reklo.Znaci aktivirani windowsi 7 ili 8 sa toolkitom ili DAZ-om pa onda upgrejd.
I imam gadan osjecaj da ce tu biti sad cepanja na sve strane, kako bi se reklo načural selekšn. Posto nema vise da ne zabraniš updejtanje,imam osjecaj da ce neki od slijedecih updejtova donijeti mnogima "windows is not licenced",a jos bolje ce biti kad budu vidili po MS racunima tko to aktivira sa sumnjivim kljucevima i sa kojim kljucem i nacinom licencirao na koji hardver ID. Sad imaju potpunu kontrolu nad licencom. Znaci mogu blacklistati cdkey,MS racun i hardver ID sto u prijevodu znaci mogu te natjerati da moras praviti novi racun,a da ne govorim o kupovini nove ploce koja je osnova ID-a jer ako ti blacklistaju hardver ID mozes se slikati.