hvala na odgovoru
- što se tiće novaca - nije da ih imam na bacanje, ali ako se odlucim na kupnju nove komponente onda mi je uvijek važnija kvaliteta i stabilnost od cijene.
Znam da neki modemi ne rade na optimi, znam da neki ne rade na Bnetu - al ne znam šta radi - na što da obratim pažnju a na što da ne gubim vrijeme?
Iskreno, do sada me mreža nikada nije zanimala....bilo mi je glavno da radi, ali kako sad u kući imamo 3 kompjutera i 3 mobitela - primjetio sam da me ta brzina, odnosno sporost prenosa podataka između njih jako živcira.
Reko, idem se informirat i naučit što trebam naučit da bi to sve funkcioniralo kako spada. (ostale kompjuterske komponente poznajem i pratim njihov razvoj, al ta mreža mi je uvijek bila nepoznanica)
Znam da taj AC ima više standarda (dual channel....3-channel....), ali moje znanje je na osnovnoj razini - znam da postoji, al još ne znam tocno što je to i cemu sluzi
Hvala za link - pročitam sve i googlam "WAN Wireless Router" pa se javim ak mi nešto ne bude jasno.
Ali rekao si nešto što mi nije jasno dal sam dobro svhatio:
Dal si ti meni rekao da mogu ostvariti veće brzine sa trenutnim ZTE ZXV10 V300 modemom - ako ga stavim u bridge mode? (opet, znam da bridge mode postoji, al do sada se nisam s time bavio)
Ako sam ja to dobro shvatio - odmah googlam kako napraviti taj bridge mode. Dokumentacija za moj modem je užasna! Probao sam googlati da saznam kakav ja to modem imam, ali ništa nisam našao, a kao što rekoh - Optima korisnički centar mi nije uopće pomogao kad sam ih zvao (al možda ih ja nisam pitao prava pitanja
Još jednom, hvala na odgovoru i linku
zar je moguće da je to toliko lagano????
https://wiki.sonic.net/wiki/ZTE_ZXV10_W300
Bridge Mode
Note: This is for turning off the routing behavior on the unit, not turning off PPPoE.
Log into the modem's interface at 192.168.1.1
Enter "admin" for username and password
Make sure that PVC1 is selected
Go to Interface Setup
Under ISP set "Bridge Mode"
Click Save
Click LAN
Change DHCP to "Disabled"
Click Save
Idem odmah probat!!