Tema: serviseri
View Single Post
Staro 27.09.2005., 00:15   #16
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by E.T.
Bitnije je tvoje znanje nego sto ti pise u knjizici...Ja znam nekoliko takvih skola za programiranje gdje su ljudi platili i dosli samo zadnji dan napisali neki seminar, stavili jos par kuna u dzep instruktorima i polozili...i sta im to vrijedi kad neznaju dva retka koda napisat ili otvore visualstudio.net i gledaju gdje da kliknu!
Ovo ti je iz osobnog iskustva:
Kad se dodes zaposlit kao programer u firmi te doceka programer koji te ispita sta znas i ako zadovoljis uzmu te u firmu.Onda dobijas zadatke(i placu) sukladnu tvome znanju i njihovim potrebama...Tako npr. pocetnik se prvo upoznava sa kodom pa zatim dobiva jednostavne proracune,i usminkavanje aplikacije koje vrsi uz provjeravanje i nadgledanje drugih programera...Ako isti ima ambicije za napredovanje onda radi i 10h (programer ne bira kad ce mu doc ideje)i doma programira "za sebe" pritom stalno uceci nove stvari...Programiranje je vrlo siroko i konstantno se uci...Da bi bio dobar programer moras nauciti razmisljati kao programer i to zbilja voljeti!
Lijepo sroceno....
Ali ako nemas papira mozes se jeb... nitko te nece,mislim naravno ne ispalti se ici samo zbog papira,ok je ako imas volje nauciti.Ali mislim da je uz puno volje ovo sasvim ok nacin za nesto nauciti.