Vako ide priča (možda malo OT od klime, ali blizu):
imam tu jednu malu sobicu u potkrovlju u kojoj je ljeti "dozlaboga" vruće, a zimi katastrofalno hladno. Kuća nema fasade, i kako stvari stoje, neće tako skoro ni imat. Soba je mala, mala, ima jedva 8m^2, i strop je kosi, dakle na jednom kraju je 140cm visine, na drugom 270cm.
Trebam dakle tu prostorijicu ohladit/ugrijat.
Mislio sam s unutarnje strane stavit 5cm stiropora, PE foliju (sto deblju), i zatvorit to knaufom. Odabir materijala je takav jer s tim znam radit. Nisam možda najbolji majstor na svijetu, al meni je vinkl sve od 85-95°

To bi kao poboljšalo izolaciju, i onda mi još ostaje nekakvo grijanje/hlađenje. Mislim da bih za grijanje bila dovoljna bilokakva grijalica, jer se zimi i ne koristi prostor toliko, a vjerojatno ne bih išao na varijantu da grijem klimom jer mislim da klima ne može grijat ako je vani ispod xyz°c, a to nije dobro...
Dakle ostaje još klima, mislim da bi malte ne svaka bila dovoljno jaka za tako mali prostor? Naravno, ne bih mobilnu... Jel taj plan drži vodu?
Od vanjske do unutarnje jedinice bi bilo oko 6-7m, jel bi to radilo velike gubitke? Možda malo jače izolirat cijevi?