Citiraj:
Autor Sphere
Stvar je u tome sta kad si ti kupovao te grafe su gaming zahtjevi stagnirali i nisu "rasli", sada je druga prica jer smo na prijelazu kad su dosle nove konzole i opcenito skocili zahtjevi za sve igre, i nastavit ce tako barem jos godinu dana dok se to sve opet ne dovede u normalu, tako da nemozes znat koliko ces dugo bit miran sa kojom grafom, jer buducnost jos nije dovoljnoi pronicljiva zbog sve nove tehnologije tipa dx 12 i next gena, također tu su i nove arhitekture sta se tice hardvera itd..
Neznas ni kakva ce biti drajverska podrska za grafu staru 3 godine, a svijesni smo toga u kakvcom je stanju situacija sa proslogodisnjom serijom koja je samo godinu dana iza ove.
Najbolje je kako sam rekao uzimat grafu do 3k kn svake dvije godine i sve pokretat na max, a opet bit aktualan i u trendu.
Fler
Kome to danas novac nije bitan? u kojem ti svijetu zivis, takvi o kojima ti pricas koji na taj nacin trose na opremu za komp, ti stanu na prste jedne ruke u Hrvatskoj.
|
gaming standardi nisu rasli... ako si imalo pratio razvoj 3d gaminga od 3dfx-a na ovamo mogao si shvatiti vrlo lako da su skupe kartice gurale sve na high, maltene neovisno o dobu + još si čak i u početku dobio opciju skalabilnosti da odeš sky-high sa performansama, a u današnje doba se ta priča samo jako dobro nastavila.
po meni jedino šta koči te "gaming standarde" su konzolni portovi koje nemre nahraniti nuklearna elektrana, za ostalo sve tu je waaaaaaaaaay previše gpu snage.
ček ti meni kažeš da nemreš biti siguran s kojom ćeš grafom biti siguran? jesam ti napisao crno na bijelo kolike su razlike tada i danas? i da možda fire strike nije referenca, ali je jebeno dobar pokazatelj.
opet te pitam - koja je to igra pred kojom će danas pokleknut 2 x 280x naklokane? a ona je maltene pola trenutne single nevidije
driveri i dx12 su trenutno tresla se brda, rodio se miš.
Citiraj:
Autor Sphere
Pravi next gen naslovi ce doci na DX 12, ovo je sve mlako jos...
|
kao što rekoh... dx je, koliko sam ja upoznat, set novih instrukcija koje neki gpu može obraditi, dakle eye candy.
sjeti se kada je došao antialiasing pa su svi klekli na koljena jer nije bilo dosta snage, sem naravno vrha ponude.
dakle uz nove instrukcije i iskorištavanje toga paralelno sa dx11 misliš da će stvar biti brža?
hoće... ali ako renderiraš diznilend
mislim banaliziram sada oko te teme, ali nemreš zajebat istoriju