View Single Post
Staro 01.08.2015., 14:41   #4256
Freddy
Registered User
Moj komp

Freddy's Avatar

Datum registracije: May 2015
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ok, onda jeftiniji rami, skuplja matična. Dogovoreno.

Hladnjak ću vidjeti kada budem kupovao, barem on nije problem. Budem malo provjerio temperature po reviewima, da vidim. Nije mi ni toliko do temperature, koliko mi je do glasnoće. Pošto već sad imam 5 CM novih ventova na kučištu, mislim uzeti i ove Corsair po 100kn ventove, tako da temperatura neće rasti (nadam se). Mozda uzmem taj Mugen, mozda noctuu, a mozda i taj Cryorig.

SSD će ići 120, kasnije ću kupiti veći. Pitanje, da li je moguće imati više SSD-ova? Da kasnije npr. dokupim 240gb i imam toga od 120 + 240 gb?
SSD ću koristiti za OS i programe, kak je i kokos napisao. Mozda ubacim neku igru koja će biti konstantno na kompu (lol, wow) a ostatak na HDD. Namjena mi je prolaziti jednu po jednu SP igru, koje nisam mogao (ili nisu išle na postavkama kakve sam ja prizeljkivao), tipa: Skyrim, Crysis 1,2,3, Shadow of Mordor, Witcher, Dragon Age itd. One će se mijenjati na HDD-u, tako da trpanje SSD-a mi nema smisla, u mom slučaju.

Neću Xeona, nemam namjere ništa više raditi na tom kompu. A koliko vidim i5 mi je jači za gaming. I to na stock-u. A i skuplji mi je xeon. Radije idem na bolju matičnu i najjači i5/i7.

@smartic
ne mislim još kupovati, volim si to staviti crno na bijelo, sve dobro proučiti prije nego kupim. Ove godine bude sigurno, iza ljeta negdje. Nije mi toliko do cijena, koliko mi je vazno da skuzim kako, kada, gdje Pošto sam svoj komp slagano prije više od 4 godine, čisto sam van forme

Slozio sam ovo:
Seagate 2TB SATA HDD Barracuda
Kingston Technology HyperX Fury Memory Black 16GB 1866MHz DDR3
Intel Core i5-4690K
ASRock Z97 Pro4
Kingston Technology HyperX FURY SSD 120GB
CRYORIG H5 Universal

5200kn.

Moje:
XFX Core Pro 650W
ATI HD6950 1gb dual fan
Coolermaster 690 II Lite

To će sve biti ok za igranje ja mislim. Do druge godine, onda nova grafa i super.
za overklokanje bježi od te ASRock Z97 Pro4 matične, uzmi si rađe:

- MSI Z97-GD65 Gaming
- Gigabyte Z97X-Gaming 5

ili nešto jeftiniju od te dvije

- ASRock Z97 Extreme4
Freddy je offline   Reply With Quote