Samo sam čekao dan kad će ovaj krenuti srati i po ostalim temama. Dani dječje radosti su prošli, ajmo malo objasniti nerazumnima:
Citiraj:
Autor Hawker
Da ne zaboravimo, nakon updatea na win 10 imate 30 dana da se vratite na prethodne windowse. Ako to ne uradite u roku od 30 dana nema povratka i ostali ste na win 10 sa svim buducim iznenadjenjima koje isti donose.
|
30 dana da se napravi rollback, tj. da se vrati instalacija natrag na Win7 ili Win8(.1). Iliti, nakon 30 dana će Windowsi sami izbrisati windows.old folder da oslobode prostor, pod pretpostavkom da će većina ljudi u mjesec dana skužiti jel im je Win10 ok ili ne.
Bez problema se može reinstalirati Win7 ili Win8 i aktivirati sa njihovim keyem.
Citiraj:
A bice ih. Onaj Solitaire je samo pocetak nepresusnog vrela iznenadjenja kad je M$ u pitanju.
|
Nepresušno vrelo? Ajde, slušam. Istina da su zasrali motku sa reklamama u Solitare-u ali to je aplikacija koju možeš izbrisati i naći alternativu. Ovo su Windowsi tako da alternativa ima pun k.
Citiraj:
EDIT: A rekli su da su ovo zadnji windowsi. Pa nakon toga objavili time span trajanja supporta za ove "zadnje windowse"".
|
Kako netko puši marketinške fore, to je nevjerojatno - naravno da nisu zadnji Windowsi. Jel postoji ijedna normalna osoba koja je mislila da "zadnji Windowsi" su zbilja zadnji za vijeke vijekova?

Naravno da će MS negdje podvući crtu i morati napraviti skok - ili će to biti novi kernel, novi runtime, neke krucijalna promjena koja će zahtjevati drugačije sistemske zahtjeve, jednostavno poslovna strategija da naplate nešto novo...
Citiraj:
EDIT: I ove gluposti tipa "win 10 je free". kako free kad moram ukucat kljuc svojih winsa koje sam platio. I na koje se ne mogu vratit osim u prvih 30 dana.lol.
|
Win 10 je free, ne vjerujem da si toliko ograničen da ne možeš shvatiti da si platio key za Win7 / Win8 a ne za Win10. Nitko te ne sprječava da nastaviš koristiti Win7 (koji ima support do 2020.) ili Win8 (koji ima support do 2023.)
Citiraj:
Ko ima win 7,8.1 preporuka je da priceka i da se vidi koja jos iznenadjenja M$ sprema
|
Ko ima Win7 ili Win8.1 nek čita recenzija, iskustva sa foruma i kad generalno vidi da su preporuke pozitivna neka upgrejda (i ako su aplikacije koje su potrebne kompatibilna). Kome se ne svidi lako se vrati natrag na prijašnju verziju, rollback traje niti 5 minuta.
Ali sve jasno - čim netko piše "M$" odmah je jasno da se takvu osobu jednostavno ne može shvaćati ozbiljno.
P.S. znam da sam mu na ignore listi ali ovo je PSA za ostale u temi - nepisano pravilo PCE foruma je da što god Hawker veli - napravite suprotno.