Citiraj:
Autor Sa_Stilom
Eh, pitam to pitanje unazad i nikako naći odgovor dok naravno sad već nisam napravio clean install i naravno neće mi aktivirati. Ja sam shvatio da ako imam original W8.1 i preko creation toola napravim ISO ili USB, da će mi integrirati novi ključ automatski.
Jer upravo sam napravio install s USBa i kada unesem svoj W8.1 Retail ključ, veli da je krivi ključ.
Znači, ako sam dobro shvatio, nema mi druge nego:
- FORMAT
- Stavit W8.1 i aktivirati
- Upgrade na W10
- Izvuć ključ koji ću dobit od W10
- FORMAT
- Napraviti Clean Install W10 s USBa
|
Nemas zasto izvlaciti kljuc. Windowsi ce se sami aktivirat i nece te nigdje trazit kljuc.
Nakon formata i dizanja 8.1, kad ti postavi sve appse i festure javit ce ti da je dostupan novi Windows, prije nego sto uopce po prvi puta udes u Windowse 8.1 nakon dizanja.
Tu vec mozes staviti da se skida i napravi nadogradnja, ili odgoditi za kasnije. Pustis da se nadogradi, on ce sve poskidat i sredit and you're good to go.
Nakon ulaska u W10 odes na properties od My Computer-a, piknes 'Activate' ispod i sacekas da aktivira Windowse.
Ako ne aktivira prvi put, slobodno opet klikni na 'Activate'.
Poslije toga odes na C drive, properties i napravis disk cleanup. Pocistis sistemske fajlove (old Windows versions i temporary).
Nakon toga formatiraj i dizi ponovno koliko god puta hoces i ako imas volje, premda ne vidim razlog zasto bi formatirao formatirani drajv...imas svjezu instalaciju, a leftovere ionako pobrises sa disk cleanupom.
Evo vec dan i pol sve sljaka bez ikakvog problema.
Sto se Cortane tice, navodno ce bit aldejti i za druge regije uskoro (tako mi je svejedno, kao i tebi

samo inglish i opleti. Kroaciju koristim samo za vrijeme i slicne gluposti)