View Single Post
Staro 29.07.2015., 16:27   #1270
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor catroot Pregled postova
Kako misliš raditi clean install kroz postavke ili bootat sa usb ili dvd-a. Ja cu kasnije probati bootat s usba, sve pobrisat, instalirati win10 i probat aktivirat tek kad se instalira. Prvo se mora odraditi upgrade.
Sad imas 8.1 kao sto sam ja imao. Napravis bootabilni stik ili snimis power iso i mountas win10 iso. Preko setup.exe sa sticka ili power iso mounta pokrenes instalaciju iz windowsa kao upgrade. Kad te pita koju opciju zelis odaberi keep nothing i to je clean install, ako si rezervirao winse nebi te trebao pitati key. Kad se instalacija zavrsi,sve odradi i boota u win 10, automatski aktivira winse preko win 8.1 kljuca i vise ga nemoras upisivati prilikom instalacije. Kasnije odes na sistemsku particiju i napravis disk cleanup da ti winsi obrisu windows.old folder i to je to. Dakle samo prvi put mora ic upgrade da on povuce vec registrirani key, kasnije i ako radis clean install preko bootabilnog sticka ili dvda nemoras vise key unosit.

Sto se tice ekipe koja nije rezervirala winse preko updejtova, kolega takoder nije rezervirao i njega prilikom pokretanja setupa u winsima trazi odmah key i nemozes napraviti upgrade a mene s rezervacijom nije