Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 26.07.2015., 20:20   #1218
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor sale001 Pregled postova
perem ja njih, ali navodno plasma filter i onaj iaq (koji se ne pere) ili sl., treba mijenjati svakih par godina... pa ono, dobro bi došlo znati gdje kupiti i sl.. ako zatreba.
Ma kakvo mijenjanje? Čisti redovito i teraj dok ide.
Moja daiseikai 13-ica roka od 2006g. bez problema. Po ljeti hlađenje, po zimi grijanje (stan na moru), pali se ujesen i gasi u proljeće
Samo redovno čišćenje isparivača koliko se može, a pred koju godinu je išla dolje na temeljito čišćenje i dezinfekciju, to ti serviseri znaju napraviti, meni poznanik radio, skine se klima dolje, ide cijela u radionu na pacanje u kemiji, poslije toga sušenje i ponovna montaža.
Jedino što je mijenjano je ventilator unutarnje kojemu je ležaj prozujao u trećoj godini, garancija je 2 god
Vozio tako još koju godinu dok mi nije dopizdilo, a onda je kupljen novi motor ventilatora i montiran. Ti dijelovi za toshibu su bezobrazno skupi, motorić je koštao čini mi se 1.5k kn. Može se proći i jeftinije jer motorić je panasonicov, standardne dimenzije i ugrađuje se i u mitsu klime, a za njih je osjetno jeftiniji. Novi motorić je navodno keramičkim ležajima, to su kao promijenili jer su tvornički jako puno odlazili. Veli frend serviser da se namijenjao toga na toshibama.
c-shadow je online   Reply With Quote