View Single Post
Staro 25.07.2015., 18:39   #1417
Storm-
Registered User

Storm-'s Avatar

Datum registracije: Jan 2010
U zadnjih 4 mjeseca sam koristio 4 različita miša pa evo mojih dojmova, možda nekome pomogne oko odluke.

Kupio G502 da zamijeni G9x jer mi je otišao scroll i moram reći da nisam bio 100% zadovoljan. Miš je kvalitetan ali težina i oblik mi jednostavno nisu pasali. Mislim da broj jedan problem za mene je malo povišena lijeva tipka pa mi kažiprst nije baš u meni prirodnom položaju. Zvuči čudno ali pošto mi cijela ergonomija miša ne paše to se onda vidno osjeti i definitivno osjećam zatezanje u zglobu nakon dužeg korištenja. Općenito, da je miš pola centimetra niži/širi/kraći bio bi savršen. Jako dobar miš koji eto zbog ergonomije i težine ne paše.

Uzeo G303 iz Alze ali nažalost kad god pomaknem miš lijevo-desno strelica se zatrese kad stane. Čak sam ga dobio otvorenog sa izmjenjenim profilima, pretpostavljam da ga je netko koristio i vratio kad je vidio da ne radi kako treba. To me malo neugodno iznenadilo, kud baš meni išli uvaliti to. Sam miš odlično leži u ruci usprkos neuobičajenom romb obliku i osobno mi je nejasno zašto su išli na ambidexter oblik pošto je položaj tipki takav da je samo za dešnjake. Ipak se osjeti malo "grba" sa lijeve strane gdje palac leži, da je tu malo ravniji bio bi savršen. Pretpostavljam da G302 bi bio sasvim dovoljan jer su razlike u senzoru vjerojatno minimalne, manje više isti miš za one koji se ne žele gnjaviti naručivanjem izvana. Ono što me najviše zasmetalo je kotačić koji je kriminalno "jeftin". Scroll sa G9 bi trebao biti standard na svakom Logitech mišu. Side-tipke mi isto nisu baš na pravoj poziciji za razliku od G502/G9x.

Dok čekam reklamaciju G303 nabavio sam CM Xornet, kao nekakav entry-level gaming miš i mogu reći da se dosta loš, od senzora i mekanih tipki do nemogućnosti podešavanja DPI. Čak nema ni software nego se koristi firmware pa skineš verziju koja ti paše. Tako da očito se isplati potrošiti malo više za kvalitetu. Osobno mi je nejasno kako od toliko miševa je teško naći neki kvalitetni koji dobro leži, ima kvalitetan software i dobar senzor. Čak i kod skupljih je to problem.

Logitech počinje sa prodajom MX Anyhwere 2, dizajnom sličan MX Masteru. Bilo bi lijepo da Logitechu dođe iz guzicu u glavu i napravi verziju sa žicom, jer dimenzije su taman za mene koji preferira fingertip grip a i dizajn mi je prva liga. Samo da je lagan kao G9x/G303 i miš bi bio savršen.
Storm- je offline   Reply With Quote