View Single Post
Staro 24.07.2015., 18:26   #282
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
...

Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Kako mozemo usporedivati uopce takve stvari. Za gajming 4460, 4440, 4690k, 4770k, fx bilo koji su isti drek. Cijena 4460 i FX-a je tu negdje ( Ne znam kako ti racunas, ali H97 + i5 4460 = 2000kn trenutno, FX8300 + m5a97 r2+ ereboss = 2000kn). Da ne cjepidlacimo previse u nekih 100kn razlike. FX je generalno bolji od 4460 u svemu ostalom. Bolji multitasker, bolje codira, encodira, rendera, otpakirava, zapakirava, znaci generalno je bolji, na 4460 ne mozes npr ovo.A necu ni pricat da kako dns ljudi sve vise rade bolje veze oce strimat, koliko je FX tu bolji izbor. Takoder nisi znao 8300 sa coolerom tipa lc cc120 koji je 170kn ( 4ghz ide bez greske), ili hyper 212 koji je oko 250kn mozes glatko drzat na 4.4 ghz ( Ja sam drzo tako svog prije H100i ) gdje perfmarma ko 4770k na 4.0ghz( A razlika je kolko 1600kn, moze se parit sa i7smicom u renderu, otpakiravanju, multitaskngu a ne moze sa bilo kojom i5ticom????? ). Temperature potrosnja, jer smo stvarno jos uvijek na tome? Jedan haswell 4690k se grije puno vise od fxa, da trosi manje kWh to je istina, ali izracunaj si mjesecu potrosnju kWh sa razlikom snage od 50W. Pa ces vidjet o kojem broju je tu rijec ...
Ja sam to izracuno u nekoj temi, ali ne da mi se sada trazit link iskreno, kad vec pricas o razlikama izracunaj sam.

Nema tu fanboy spike. Mislim da niko od nas nema koristi bio INTEL ili AMD fanboy, osim sto sebi izbija pare iz depa ako je takav ...

EDIT: Sarik jesi pogledo temu FX 8300 mozda uopce koji put? Jesi vidio render testove FX-a, 4770k i 4460 ? Si kada probo streamat na i5tici i na fx-u? Ja ne znam koje ti grafove gledas, i koje testove ili kaj ja znam.

Meni je stvarno jako zao, sto tako polovno pratis to, a izgleda kao da te zanima.
Tih par kuna uštede zbog potrošnje nisu winning point kod Intela, ali su i dalje prednost.

Ja sam rekao, AM3+ platforma je stara, FX je gori u igrama od i5-ice (pogotovo u kombinaciji s R9 390/GTX980 i jačim grafama - a da ne govorim o CF/SLI opcijama), sa sobom donosi više potencijalnih komplikacija (pregrijavanje, lutrija s pločama, nestabilan FPS u nekim igrama itd) priznali vi to ili ne. Daleko od toga da je FX odron - jer nije. OK je alternativa Intelu.

Casual user koji se većinu vremena igra na kompu, surfa i gleda filmove i nema striktan budget treba gledati prvo na i5, a tek iza njega na FX. Nitko tu ne spominje renderiranje, streamanje niti multitasking - namještate mi autogol ali ne će ići.

Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
Very wrong, pogotovo što se potcrtanog dijela tiče. Za bilo kakav "profesionalni" rad te za zarađivanje novca radom na računalu INTEL is the only way to go.
Cijenjeni član bubba ti o tome može knjigu napisati...
Nemoj njega majke ti!

Svi mi to dobro znamo, al' di ću to reći ovdje? Nađe li me ovdje aktivna AMD mafija, ne gine mi sudbina Williama Wallacea.
ssarik je offline   Reply With Quote