View Single Post
Staro 23.07.2015., 21:28   #5481
QS
Premium
Moj komp

QS's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor snorky_vk Pregled postova
Pozz. može li se u simensu sx763 vidjeti jesam li prebačen na vdsl il ću to "osjetiti" kad mi crkne net pa moram uštekat speedport ruter koji mi je stigao danas?
Ne može, SX koliko god je dobar toliko je glup...

I nece ti crknut internet jer ACS (nadzor modema) vidi SX-a pa ti "stoji i čeka" prebacivanje na vdsl profil (ako si već na vdsl pločici - ako nisi ne gine ti tehničar)...

Fino zamijeni modem ako ti je novi stigao i čekaj da ti skoči brzina. Automatici treba par minuta da to odradi (u idealnim uvjetima, svi planeti pravilno posloženi, DSLAM dobre volje, nije se najeo graha taj dan i tako to...)

Ako se novi modem ne bude htio zakačit (daj mu pola sata), resetiraj ga čačkalicom pa tek onda zovi genijalce u call centru (i tako će te tamo tjerat da to radiš).

NEMOJ resetirat modem svakih 10 minuta u nadi da ćeš magično dobit vdsl prije nego svemoguća automatika odradi svoje

Ako pak bude nekih problema zvat će te ekipa sa centrale i pitat jesi dobio modem i ako jesi da ga zamijeniš odma sada odma i onda "će ti kroz slijedećih 24 do 48 sati bla bla"...

A onda opet, možda i nećeš doći na red za zvanje u slijedećih par dana...

TL DR - spoji novi modem, sačekaj da ACS (nadzor) nanjuši novu zvijerku i prođe aktivacija bla bla, obično automatika u roku od par sati preskoči na vdsl