Za nadopunu plina trebas imat manometar, bocu sa plinom i vagu za bocu, nekak sumnjam da to tvoj šogi ima, tak da ces trebat pomoć servisera.
Pretpostavljam da sogi ima alat potreban za montazu i spajanje instalacije tak da to nebi trebao bit problem. Postavite i spojite klimu te vidite kako hladi, ako to bude ok, tj zadovoljavajuce, mozda ni neces trebat nadopunjavat.
Usluga čišćenja klime se kreće 250-300 kn sa pdv-om. Ali svakako treba provjerit sta tu ulazi, jer ima fušera koji počiste masku i fltere, isparivač malo našpricaju sa sredstvom za dezinfekciju i to je to, 300 kn. Napisao sam kako treba izgledat pravo čišćenje klime i to je cijena 250-300 kn. Ako se radi jednostavnije, onda i cijena mora bit manja.
Kompletan set za kvalitetno čišćenje klime+tablete za tavu kondenzata je cca 350 kn, s tim da se klima moze očistit cca 2-3 puta, ako se malo pripazi i čisti svake godine, tako da se po meni jako isplati to napravit sam.
EDIT: I moras imat na umu da ces ovaj i sljedeci mjesec bilo kojeg servisera jako tesko dobit, pogotovo za neke sitne/glupe poslove tipa nadopuna/čišćenje, ili ako si ustrajan, onda ce te ogulit