Citiraj:
Autor Mario92
E to nisam znao da je en-us us dokumentacija lišena svega <NT5, TIL 
|
I to vec duzi niz godina, IIRC.
Citiraj:
Svjestan sam kako versioning kernel funkcionira ali velim ti - zbunilo me to što sam gledao dokumentaciju u vezi WindowFromPoint() na engleskom i tamo je pisalo da je NT5 min. req. dok na japanskoj stranici piše drugačije.
|
Mislim da je jedini razlog tome cinjenica da su ne-engleske stranice neazurne, nista vise.
Citiraj:
Istina da nitko normalan više ne bi trebao pisati za ništa ispod NT6 ali evo, opet je blesavo da dokumentacija nije ažurna svugdje.
|
Sve ovisi o targetu, naravno. Ali generalno, da, bilo kakvo angaziranje oko nepodrzanog softvera u domeni OS-a je vrlo vjerojatno neisplativo i predstavlja gubitak vremena za malenu dobit.
Cinjenica je da W8 napravio poprilicno zanimljive promjene u heap allocatoru naspram W7 pridodajuci dosta na sigurnost i sprjecavanju overflowa. Recimo, Idle/DPC/Initial stogovi, HAL heap, page tabele i jos stosta je u W7 kernelu izvrsivo, sto kod W8 nije slucaj.
Imas hrpu penetration testova na netu koji vrlo zorno pokazuju razliku izmedju W7 i W8. Buduci su sigurno prenijeli sve i jos dodali vise, s ovim automatskim updateovima i gramom mozga, Stefice bi trebale dobiti nesto vise zastite nego sto su inace navikle.
IOW, W10 je daleko bolji OS od W7, tako da je bilo kakav razgovor u 2015. o XP-u u potpunosti deplasiran.
I dalje ostaje cinjenica da je ne jednom Microsoft, odnosno konkretnije Windows developeri, ostavljao bugove u nedokumentiranim funkcijama ne bi li Sim City ili IBM antivirusi radili na novim platformama. No dobro, ne laje pas radi sela - kakav kaos su radili ljudi koji razvijaju Office (ili nedaj Boze neke opskurnije nise u M$-u), vjerojatno bi pukla bruka da nisu radili to sto rade.
Citiraj:
A za source kod - mislim da će to prčkanje biti stavljeno on hold
|
Di ces ljepse nego po ovom zvizdanu to proucavati!