View Single Post
Staro 22.07.2015., 19:30   #767
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Jest, i ja i draga ne podnosimo nikakve zavjese Volimo imati što veće staklene površine. Kad želimo djelomično ili u potpunosti zamračiti prostor - koristimo rolete.
Jebiga, ukusi
Meni velike staklene površine zvuče odlično ako imaš modernu kuču s staklom stropa do poda ....okruženu šumom i sve skupa ograđeno ogradom i bodljikavom žicom.

ali kad si na prvom katu i s jedne strane imaš palmu koja ti jedva daje neku privatnost od ulice...a s druge strane susjed renovira stračaru pa digne kuču veču od tvoje , posječe smokvu koja te spašavala da ne gledaš u njega ...jer biser misli da je na selu pa voli ručat u vrtnom stolu ispred tvog balkona ....ne znam , ja sam za malo privatnosti

Ti si u neboderu?

btw , preference nastranu , PJ i velike staklene površine se ne slažu

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
drago mi je vidjeti da ima jos ljudi koji paze na ovo i smeta ih kad je tv visoko, ja nikako ne razumijem kad ljudi zalijepe tv na zid na 1.5m visine, pa kad sjdis gledas u "plafon"
Ni ja ne shvačam previsoke ekrane ako se ima izbora...

btw, upravo to je jedna od onih 5-6 stvari koje su me ubole kad sam čitao ovo.
Imati 2 zvučnika te profesionalno "implementaciju" projektora i platna te završiti s platnom na toj visini. Ne kužim.

A kad sam več kod toga ...ne kužim ni shemu ekrana slične vrijednosti kao i projektor.
Krajni rezultat bi ispao puno bolji da se išlo na Epsona više klase ili Sonija 40 u kombu s jeftinijim platnom.

Uz to ,kalibracija novog projektora iz kutije?
A onda na tom istom projektoru s 10 point gama mogučnosti doči do one gama krivulje ...koja se prezentira kao u okviru referentnih vrijednosti? WTF?

Usput ,kad se več ljepio report , moglo se i zaljepit kako izgleda unutrašnjost gamuta jer ljudi ne gledaju 6 boja na rubovima gamuta.
Mene osobno bi zanimalo kako to izgleda kad se profič dotakne kalibracije.

Inače ,vani ljudi to rade s jeti i sl. metrima.
Ovdje po cjeniku kalibracija ide za 2ipo k kn a čovjek na posao ide s D3?
Čovjek mi je govorio da se radi reklalibracija metra svako godinu - 2 ali svejedno ,
neposjedovanje spectra za neku radovnu kontrolu je po meni malo neozbiljno za profi primjenu bez obzira na metar koji zaista nije loš.
Glavno da je tu Accupel za apsolutnu točnost a ovaj pušta materijal s laptopa.

Najzanimljivije od svega je sami Akva.
Na početku izvuče sliku nekog tipa i lagano ga između crta posere u stilu "to ne dolazi u obzir"
.....a na kraju te dočeka fotografija doslovno istog!
Svjetli prostorija u svih 16 kao što svjetli na "neželjenom primjeru".
Yebalo me ako kužim razliku ...valjda se ovde radi o finijoj svjetlosti obzirom na akustički tretirani prostor i fini lak na Sofijama.

Da sve bude još bolje , čovjek pročita komentare i vidi kako je sve to svima super.

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
a postoji neko nepisano pravilo da kada sjedis bi ti oci trebale gledati u sredinu ekrana, cak malo prema dolje je pozeljno zbog manjeg napora na oci i susenje ociju, posto kad gledas malo prema dlje su ti oci puno visezatvorene, nego kad gledas "uzbrdo" gdje su ti oci sirom otvorene i vise se suse i umaraju posto dok blejis u tv daleko manje trepces pa se oci vise suse.
Zašto nepisanano pravilo?
Ima pisana specifikacija koju sam par puta ljepio po PJ temama.

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 22.07.2015. u 19:35.
Imagine je offline   Reply With Quote