Nazovem danas Optimu da vidim što mi mogu ponuditi od većih brzina (VDSL), kad ono ništa - maksimalno 10Mbps. Tako je agentica rekla nakon provjere mog profila. Znači ništa VDSL, to je onaj klasični ADSL paket do 10.
Očigledno nemaju u "mojoj" centrali VDSL mogućnost - da napomenem da sam na T-Com infrastrukturi, Optima nema svojih žica kod nas.
Ništa. Nazovem T-Com da vidim što mi oni mogu ponuditi. Ženska govori da trebam najprije preći njima pa tek onda mogu ustanoviti koju bzinu mogu dobiti.
A pričala je o osnovnom paketu (net+phone, 4/512) od 215kn pa se onda za istu cijenu povećava brzina koju parica podnosi - 20, 30 i kolike već imaju pakete.
Rekla mi je i da Optima nema načina za provjeru moje linije jer da to sve ide preko njih (T-Coma), pošto je njihova infrastruktura.
Da, pitao sam da mi oni provjere liniju (svakako je njihova) prije prelaska, ali kaže da ne može tako. Pitam dalje može li taj eventualni ugovor ako ga napravim funkcionirati kao neki "predugovor", nešto kao predračun, znači neobvezujuće - ne može, morate baš napraviti prelaz. Hmm...
Sad mi se glupo prebacivati ako će se na kraju ispostaviti da i kod njih mogu dobiti samo ADSL do 10Mbps. Time bih si samo natovario novi ugovor na vrat. I ako raskinem taj ugovor u zakonskom roku (valjda imam neko pravo/opciju), preostaje mi vratiti se Optimi i tako opet idem pod novi ugovor.
Mišljenja, savjeti, iskustva?
Hvala.