View Single Post
Staro 17.07.2015., 12:45   #1218
Talaba
Registered User
Moj komp

Talaba's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
A ti se isto cudis, sto neki drugi tu ne kuze nesta o AMD a ti si brate isti. Covjek totalno sve argumentiro i potvrdio ono sto se prica. Ali ti samo tepes po svom. Nije mi jasno ali ok nista personal samo se nemoj cudit drugima kasnije hehehehe
P.s. nikakav hejt post prema tebi, samo cinjenice
Sve je to teorija a praksa je nešto drugo. Realnost je da taj AOD meri temperaturu soketa koju on naziva Thermal Margin. Sa njom se može manipulisti ako staviš mali ventilator dole da hladi soket odozdola možeš smanjiti i do deset stepeni taj Thermal Margin kao ja na sabljarki ali je zato temperatura za jezgra ostala ista sa, istim kulerom.
Slika dole pokazuje da ja do Thermal Margina imam 13.6°C dok za jezgra imam samo 5 do 6°C do granice koja je bezbedna za ovaj procesor. Pitanje je da li će on da throtluje i na koliko stepeni kada stigne do 0°C za Thermal Margine; pa da ti bude posle đavao bude kriv, jer poslije njanjanja nema više kajanja. Sve zavisi od ploče. Zato se uvek gledaju temperature jezgara a ne koliko ima do Thermal Margine. A to je za ove FX-ove max do 62°C za jezgara; tako uvek radim i nisam se pokajao a bogami viđao sam da neki jesu.

Talaba je offline   Reply With Quote