Ovako, jučer sam otvorio onaj topic o Athlon64 konfiguraciji koja me u konačnici košta oko 10.5kkn. Kad sam starcima predstavio tu soluciju (jer me oni naravno financiraju, još uvijek...) bilo je malo okretanja očima, al naravno nisam dobio službeno NE. Situacija je slijedeća:
Za tjedan dana mi starta fax i selim se u novi stan. Za njega si moram složit novi komp. Zbog određenih potreba LCD monitor je jedino rješenje i na njega mi odlazi najviše para. Nisam neki hardcore gamer, ali se bavim gamingom već jako dugo, no uglavnom su to strategije ili stariji RPG-i, sve Blizzardovo (Starcraft, Diablo, Warcraft....) i ništa od ovoga ne zahtjeva neku pretjerano nabrijanu pilu. Tu i tamo zaigram neke fps-e, al isto tako me boli ona stvar da li mi komp može vrtit Doom3, Quake 007, Counter Strike žnjkfp1337, Battle Field 235 i slične... igram evergreen i provjerene, profi igre. Jedino što bi mi bilo bitno je da će mi komp bit u stanju glatko vrtit nadolazeći Cod2 jer bi me ta igra zanimala. E sad, osim igranja, većinu vremena provodim u Photoshopu i na trenutnoj konfiguraciji (Barton2500+, 512 rama, Radeon9600XT... AN7 matična...) je taj rad sasvim ugodan. Problemi nastaju kad radim nešto veće, na 3000+x3000+ rezoluciji. Applyanje filtera na obične bijele pruge traje i po 5 minuta (konkretno Radial Blur - zoom). Photoshop je CS2. Dok recimo na nižim rezolucijama applya filtere gotovo instantno. Isto tako se na većim rezolucijama javlja problem sa memorijom, RAM-ima, i nemam ih dovoljno da bih uopće applyo bilo koji filter. Osim Photoshopa, s obzirom na fax, vjerojatno ću koristit i neke programe sa CAD područja, AutoCad ili neka alternativna rješenja. Trebala bi mi konfiguracija sa kojom je moguć normalan (ugodan) rad u gore navedenim programima i igrama. Kvaka je da bi ta konfiguracija trebala biti isplativa, ne preskupa (znači... ispod 10k, 7-8 bi bilo optimalno) , a da uključuje LCD monitor za gejmanje i 2d grafiku, znači kvalitetna slika, dobar kontrast i refresh rate, itd... Vidio sam ovdje par konfiguracija za 2D grafiku, ali mi se na kraju više isplati Athlon64 konfiguracija koju smo složili u prethodnom topicu.
Isprike na dugom textu, ali nadam se da će vam bit lakše ako ponudim što je više moguće detalja.
Unaprijed hvala.