Citiraj:
Autor Gabre
nemojte me krivo razumjeti, ja samo hocu dati dobronamjeran savjet, stta je kad je radio sve iz nule zidove i sve da nije odradio tu pripremu kako treba. raditi isti posao dva ili vise puta... neprocjenjivo.
|
Bilo bi neusporedivo bolje da nije ovako kako je i...da , trebao je misliti.
Što se toga tiče , s tobom se slažem u potpunosti.
Ali kad več nije mislio ...sve palo u vodu / uzalud cijeli trud? Ma daj
Kod tebe je sve divno i krasno / iz prve u sridu?
Znaš ,moji okviri razmišljanja o kučnom kinu su poprilično široki ali svejedno mi nije sve baš divno i krasno.
Radio sam sve iz nule i....
mogao sam odvojiti truda za "ukopati" platno u strop što bi bilo puno bolje estetsko te funkcionalno rješenje.
mogao sam još malo kopati te premjestiti kabele za svjetla kad sam promjenio smještaj ekrana.
mogao sam smontirati i bolje (PJ frendly) reflektore umjesto da popravljam stanje modifikacijama istih.
A mogao sam i malo više razbijati glavu o svemu skupa pošto je bilo očito da situacija traži AT ekran.
E sad ,svako malo mi padne na pamet da bi bio red da se malo uhvatim "reflektora"...da su simetrični u odnosu na ekran.
...i svako put mi bude nekako žao što to nisam napravio u startu. Sasvim normalno.
Uglavnom , iako je moglo i bolje ,spomenuti problemi teško da čine cijelu priču uzaludnom.

Ljudi uče dok su živi.
Citiraj:
Autor Gabre
imagine - ja sam ono ambijentalno svjetlo narucio iz fore, kostalo me 90 dolara, i za te novce vrijedi jer mi sluzi upravo za ono za sto ti imas lampe - pozadinsko bias svjetlo, jer mogu riktati koju god nijansu boje hocu i njezin intenzitet. shvacas. A ambilight efekte palim i gasim po potrebi jednim klikom u windozama. za showoff ili neki crtic i slicno. trenutno ni ne radi jer mi je izgleda krepao ssd u miniPC-u
|
Lampe mi služe kad mi treba svjetlo u tom djelu prostorije.
Nebi ni u ludilu palio iste za vrijeme gledanja a ni mjerenja jer ,čemu otkrivat toplu vodu?

Ali eto , tema me potaknula do mjerim u tim uvjetima da imam neke konkretne podatke.
A kad čovjek pogleda za koliko se podigne nivo crne te kako kontrast ode od cca 3200:1 na 135:1 ,
rekao bi da je to dovoljno konkretan argument.
Inače , PJ slika za razliku od TV slike ne traži pozadinsko svjetlo da nebi bila napad za oči.
No ako ti oči to traže , to ti je dokaz da je slika presvjetla.
Povečaj dijagonalu te ako možeš zatvori leču koliko možeš.
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Imagine-to bi bilo sjajno al kako stoje stvari danas su mi elektricari u stanu sigurno do 21h...
Gabre- uticnice su sve bile montirane u stanu vec,al mogao sam ih maknut to definitivno...nit mi treba zica gore nit taj prekidac...nisam razmisljao tada uopce a trebao sam jbg...
|
Ako prekidač / svjetlo nisu funkcionalni , možeš jednostavno okidat kabel koji viri iz zida te odspojit prekidač , omotat izolirkom žice , nagurat zgužvanu salvetu , zamješat malo gipsa i zaravnat špatulom.
Poslje obojaš i vozi. Samo ne zaboravi izmjerit i zapisat gdje je to jer nikad neznaš kad ti može zatrebat.
Citiraj:
Autor Gabre
naletio na ovo, ima vrhunskih radova, ali meni su vise interesantne ideje koje su upotrijebljene u nekim radovima, a koje se mogu primijeniti i kod jeftinijih kucnih setup-a
|
Na koja riješenja misliš?
Nego.....ljepo za vidjeti da ima i normalnih ljudi / da ne voli svatko mini kino prostorije po kučama.
Mene osobno niti malo ne privlače podiji , rejzeri ,3 reda fotelja za 2 familije , hrpica plakata , i aparat za kokice.
Sve omotano s umjetnim stupovima i sam bog zna kojim još bespotrebnim glupostima.
Ja sam morao dampirat kazetu platna jer se čula kad bi drmnuo sub.
Mogu mislit koje je to veselje u kučama sastavljenima s 'pljuni pa preljepi' sistemom.
Onima s bar 2 tone paper-mašea u samim kino prostorijama.
Bar je u pitanju 'portfolio firme' pa nema govora o klasičnim DIY zvučnim tretmanima koji ljudi rade napamet.
Ono da umanje negativne strane zvuka riješenog po vodilji "glavno da izgleda čisto"
U biti pretpostavljam da nema govora jer...
realno gledano, iako se radi o izvedbama same firme ,sve što je napravljeno je određeno zahtjevima klijenata.
Klijenata koji nešto žele , koji ne znaju što točno žele a znaju što ne žele
....., pa plate firmu za idejno & izvedbeno riješenje.
A kako klijenti večinom nemaju 2 blage veze o tematici ,ispadne to što ispadne jer , njihovi novci

Na kraju krajeva , nije uopče važno što se nešto moglo bolje riješit...važno je da se ima nešto za impresionirati druge koji nemaju 2 blage veze.
Uzmi za primjer kad je Akva poželio
kučno kino.
Čovjek o tome nema 2 blage pa je svojih 25k prepustio firmi i eto ti kučnog kina.
Kučnog kina koje je riješeno profesionalno pa nema razloga da svima ne cure sline na pomisao gledanja filma kod njega.
Onim nesretnicima kojima ne procuri slina , onima kojih ubode 5-6 "zanimljivosti" dok čitaju tu ljepo dokumentiranu priču...
mi smo jednostavno ljubomorni. LOL
Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Samo upalio  TV je dijagonala 120cm...
|
Kad si več upalio , mogao si i nešto pogledat da ne radi bezveze...
Citiraj:
Autor sodom
Ovdje ne bus nikog impresioniro 
|
LOL
Citiraj:
Autor sodom
...ajde te slike tamo u temu di su ti rekli da si premali tv uzeo ...47" nije dovoljno ali 55" je navodno taman.
|
Drugi LOL.
Gdje to govore?