Citiraj:
Autor ravkan
Da bolja je u tom testu, ali na 4k, nemam sanse, tu dolazi tvoja memorija u igru  Negdje sam procito na internetu da ako gejmas na 1080p ili 1920*1200 da je r9 290 bolja grafa bas radi toga jer sve idu do 1200mhz, dobri primjerci kakav je imo tu jedan kolega sa foruma isla je i do 1270. Ali kako povecavas rezoluciju tu r9 290 opada, i tvoja dolazi do izrazaja. ( makar treba uzet u obzir da tih par bodova, ili par fps isti tuki  ). Ako naletis ko ja na r9 290 za male pare a jamstvo jos uvijek se isplati uzet samo tako  .
EDIT: Metro Last Light je igra iz mog bencha.
|
Nije baš tako crno-bijelo sve sa overclockanjem, to je prvotno čista silikonska lutrija samog čipa + obilježja kartice od partnera poput kvalitete naponske regulacije, hlađenja, etc...
Što se tiče vannila 290 (non X) ovo su moja iskustva:
1. Sapphire stock R9 290 - išla je bez problema do 1150-1170Mhz, iznad toga su se znali pojavljivati marginalni artefekti
2. Sapphire Vapor-X R9 290 - ovo je zanimljivo, zvjer od hlađenja i grafe, i sve predispozicije za brutalan OC, ali čip nije išao preko 1080-1090 Mhz
3. Sapphire Tri-X R9 290 - imao sam je jedan dan prije zamjene, i vrtio bencheve na 1230Mhz bez ikakvih naznaka artefekata, vjerujem da bi je sa detaljnijim igranjem mogao dovest do 1250 Mhz
4. ASUS R9 290X - trenutna grafa (X verzija) se zaustavlja već nešto sitno iznad 1100Mhz, pa je manje više držim na stocku ili na 1080Mhz
Tako da, iz mog iskustva (a i okolo po reviewima se može puno vidjet), nije baš "sve 290tke idu na 1200Mhz pa je bolja od 390tke etc..."
Generalno, enhanced Hawai, ilitiga 390 i 390X bi trebali biti malo bolji čipovi sa manjim leakageom jer su malo poboljšali proizvodni proces...
Ali, at the end of the day, to su sve razlike unutar jednoznamenkastog postotka...