Citiraj:
Autor coconut
Kompliciraš bezveze. Aktiviraj MultiSIM opciju kod svog operatera pa dobiješ još jedan SIM samo za data promet. I onda iskoristiš neki od gornjih savjeta.
Šta si time dobio? Dobio si kućnu wlan mrežu pomoću routera koji zapravo širi 3G signal i možeš na nju spojiti bilo koji uređaj koji ima wlan, pa i taj tablet. Puno ljudi na moru koristi takvu kombinaciju za internet kad iznajmljuju turistima svoje apartmane.
Što se tiče samog Androida, svaki noviji ima u sebi ugrađenu hotspot opciju pa možeš od njega napraviti hotspot i spojiti uređaje wlanom.
|
Tablet je Samsung 4G u kojem je vec t-mobile data kartica s flat rateom.
4G radi bez problema.
Htio bih i LAN uredjaje(PC u jednoj prostoriji, laser printer u boji u drugoj, lan kablovi provedeni) umrezit preko routera koji ima 3G/4G funkciju preko USB porta.
Nisam to naveo, moja greska.
Na nacin koji je opisan u linku mojeg gornjeg posta.
Iphone 5 USB spojen na d-link dwr-116. To funkcionira, copy/paste:
Citiraj:
Its simpler than ever and works like a charm!
I have a iPhone 5c iOS 8.3 and a D-Link DWR-116 "4G modem router".
Set up the router as a bridge, make your iPhone connect to your ISP and share the connection through USB (disable wifi and bluetooth), connect your iPhone cable to the USB-modem-port on the router, wait for dialog and select "I trust this computer". Now you can connect your other devices by ethernet-cable or wifi bridged through the router to your modem (iPhone).
Configure the D-Link router in Setup/Manual Internet Connection Setup as follows:
INTERNET CONNECTION TYPE
My Internet Connection is: 4G LTE / 3G
Failover Internet Type is: Disable (n/a)
4G LTE / 3G INTERNET CONNECTION TYPE
Diall-Up Profile: Auto-Detection
Pin Code: I put mine there, but its probably not needed
Reconnection Mode: Auto
...and so on, down to the last line..
Bridge ethernet ports: Enable
Click "Save settings", wait for a router restart, Click "I trust this computer" on your iPhone, and .. Viola!
It may depend on your ISP and what kind of service you have, but if it is a modern and straightforward 3G or 4G it should work.
Regards Alfred
|
Multisim za data kartice postoji? To nisam znao. To je jedno od mogucih rjesenja.
Sto se tice kompliciranja(s ovim nikog ne omalovazavam), gornje opisan nacin mi se ne cini uopce kompliciran, samo ne znam jel fukcionira na android uredjaju.
Cisto usput, na taj nacin u teoriji svatko moze imat "prirucni failover" uz klasicni adsl/vdsl/optiku/kablovski.