Citiraj:
Autor Gabre
to je totalno retardirano staviti da se tako projicira slika do kuta zida. Ti mene izgleda uopce ne shvacas. u vise smjerova.
|
Meni je totalno retardirano stavljanje onih ukrasnih svjetala oko slike koja se gleda.
Djeluje mi yebeno iritantno i odvlači pozornost od filmskog materijala.
A osim toga ,utječe i na samu sliku... kao i bilo kakva svjetlost.
Dovoljno je pogledat onaj moj primjer za dobit dojam "koliko".
Citiraj:
Autor Imagine
Citiraj:
Autor Gabre
lightberry radi bolje, to cu sloziti kad uzmem projektor pa oko platna 
|
Danas sam radio redovni tjunUP pa ako te zanima...
ovo ti je slika mog projektora:
a ovako ti izgleda slika mog projektora s malo svjetlosnog onečiščenja:
Kažem "malo" jer se ne radi o hrpici izmjenjujučih intezivnih boja. Sam bog zna što se u tim uvjetima događa.
Ovdje se radi samo o dvije 6500k lampe (normalne snage) na jednakim udaljenostima od lijeve & desne strane 108" platna. 2 lampe koje su IZA platna!
Iako su s obe strane platna crne zavjese te je strop dijelom crni / dijelom sivi , to malo "neutralne" indirektne svjetlosti je više nego dovoljno.
Dovoljno da čovjek od 3200:1 kontrasta dobije 135:1 ,te da opčenito upropasti svu prednost dobrog uređaja i napravljene kalibracije.
|
E sad , ti ne vidiš dalje od "tehničke implementacije".
Iako ne mogu poreči impresioniranost s te strane , to nimalo ne utječe na ono važno.
"djeluje mi yebeno iritantno / odvlači od filmskog materijala & utječe na samu sliku"
Svejedno , ti češ usprkost toga to složit.
Jer češ to ti gledat a ne ja, zar ne?
Drugo , ne može se reči da je u ovoj i ostalim PJ temama nedostajalo komentara u vezi bilo čega.
Zbog toga mi je žao što se odabrao drugi projektor , što je ekran "nešto sivo što malo baca na žuto" ...
i što je prekidač i svjetlo završilo tu gdje je završilo / što če ekran biti do zida...
a sad mi je žao i što vidim da se nije otišlo na DLP demo. :-/
Ali, tako je kako je... i to če on gledat.
Kao što sodom kaže , ako mu što bude smetalo , napravit če nešto po tom pitanju.
Čitajuči par ovih tvojih postova , rekao bi čovjek da bi mu bilo najbolje projektor zavijarit kroz balkon.