Citiraj:
Autor John Creasy
"BIOS runs a busy loop on core #0 while OS puts the CPU in a low-power sleep state between interrupts. BIOS temperatures are effectively full-load single core while the OS is "true" idle."
|
Citiraj:
Autor kasko
Pa vjerovatno BIOS ne barata C state procesora, smanjivanje takta i voltaze ovisno o loadu procesora stoga par stupnjeva visa temp, ne treba te to zabrinjavati.
|
Citiraj:
Autor Arendelle
No, to sam i rekla. Nema SpeedStepa (zove li se još uvijek tako?) u BIOS-u.
|
što ako je C&Q isključen u biosu, pa se ne smanjuje takt u idleu? meni je svakako temperatura veća u biosu od one u HWmonitoru i sličnim programčićima, a C&Q mi je isključen
Citiraj:
Autor Arendelle
Možda je takt CPU-a u BIOS-u veći nego u OS-u koji automatski smanjuje takt u idleu.
|
kao što rekoh, C&Q i slične opcije se mogu ugasit, a temperatura u biosu opet veća
http://superuser.com/questions/44673...ltemp-speedfan
"Therefore, while you are in the BIOS (or even in the pre-boot sequence), the CPU can indeed heat up. This is confined by the fact that your BIOS temperatures were high, but less than a full CPU load. (The BIOS is a simple, single-threaded program, so only a single core gets blasted to 100%. "
"100% on a single-core processor, 50% on a dual-core/threaded, etc."
a eto jbg, davno je to bilo, u doba kad su dual core tek izlazili, jedino sam malo fulao postotak opterećenja