View Single Post
Staro 13.07.2015., 17:14   #199
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Malo baca na žuto,ali ful malo...valjda bude ok...projektor dolazi u ponedjeljak,budem izmjerio od prekidača do kraja zida kolika ima...ali ima dosta,vise nego se cini na slici...

Taj prekidač sam ostavio,stan je bio roh bau nisam sam birao pozicije...a nije mi se dalo štemat više,poštemao masu toga i dosta mi je bilo...
Meni ovako aločo izgleda da bi se tu moglo ugurati nekih 110" / max 115" dijagonale.
Drugim riječima , ipak si ograničen s širinom a ne visinom.
Šteta što nisi izmjerio u startu da ne meljem bezveze.

Bilo bi bolje da siva ne baca na žuto ali moglo bi se reči da nije ni važno kad je riječ o samoj prostoriji.
Nažalost , projekcijska površina JE važna tako da nebi bilo loše taj zid / dio zida prebojati.
Pogotovo s tom dijagonalom ekrana!

To dvoje zna dovoljno utjecat na doživljaj a kamoli kad je projekcijska površina blizu neke druge netretirane površine...
tipa stropa , tog desnog zida ili tog 'ogledala' od klime.

Ona refleksija slike na mom kirigaminskom gorju ti izgleda ovako.

Ako budeš 'pucao' sliku blizu klime imat češ ogledalo.
Inace ,to možeš riješiti s bijelim matiranim cetifiksom.

Razmisli o tome. Nije skupi tretman a razlika je poprilična.
Samo odvoji vremena ako češ ga ljepit jer ja sam to nabrzinu i ostali su mi mjehuriči zbog kojih sam to odljepio
te zaljepio komadič bijele izolirke preko LEDice koju vidiš na prvoj fotki.

Za zid ne vidim riješenja osim bojanja.
Što se tiče stropa , bilo bi najbolje kad bi imao slobodan zid tj. kad TV nebi uvjetovao visinu same slike te udaljenost vrha slike od stropa.
Drugim riječima , bilo bi odlično kad bi mogao spustiti sliku na nekih normalnih 60-70cm.
Osim manje refleksije na stropu bilo bi ti i prirodnije gledati.

Mene ogranicava centar ali spustim sliku kad kad tu i tamo pogledam nešto na 2 kanala nebi vjerovao koliko je to drugačiji doživljaj.
Inace sam naviknut na zavaljenost u kauč i gledanje put gore pa bi čovjek rekao "svjedeno ti je".
E bome nije svejedno ni meni ni prostoriji kad refleksije ne odvlače pažnju.

Npr. ovo ti je slika na nekih 60cm visine.

Uglavnom, ništa ti ne vuče pažnju od slike.

E sad , ovo ti je slika kad je bliže stropu.

Kao što vidiš , strop je siv / kučište je crno , ali svejedno strop "svijetli" a kučište platna odvlači pozornost pri razlikama svjetlo/tamno.
Pogledaj te refleksije na srednjem primjeru s svjetlima.

Ok , definitivno ne odvlači pozornost kad je na 'kazeti' ona crna samoljepiva traka za oko platna no opet malo strop bode u oči.

Možda se ta razlika na kazeti 'prije i poslje' najbolje vidi na plafonjeri...

Usput , ako nekog zanima proces...ima ovde par slikica.

Uglavnom , s projektorskom slika do večih površina je pušiona što se tiče doživljaja....

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
Skupljam filmove da 50mbit brzina neta,nema nikoga u stanu osim laptopa koji radi danonoćno!

Kirigaminsko gorje je MUZ-FH35VE i moram reć da je vrh!

P.S Zadnja slika uslikano prije farbanja...

p.s. Koje 3d naočale da naručim? gledao na netu dlp vs rf i kazu rf bolje...e sad,ima ih masu...c
Ovako brzinski...
za taj rang proizvoda i novac koji to traži , mogli su napraviti i pozadinsko svjetlo na daljincu da ljudi ne moraju ko budale u mraku nabadat.
Drugo što me kod iste bode je što je preosjetljiva na položaj daljinca kad se želi nešto promjeniti a treče što me bode je što reagira s zadrškom.
Pritisnem i umjesto da trenutno čujem Piii , čujem to nakon 3/4 sekunde.
Četvrto što me malo bode je što L/R krilca ne rade neovisno.
Gledajuči one reklame . čovjek bi očekivao da rade neovisno!

Peto , kad sam mjenjao 'wather machine' ,htio sam da bude tiha.
Iako bi čovjek očekivao da če biti najtiši njihov proizvod na samom vrhu, u isto vrijeme se za nekih 4k manje prodavala još tiša GE serija.
Usporedi te karakteristike šuma...

Umjesto da za više novaca dobiješ klimu koja je tiša i koja sporije vrti vantilator ,imaš obrnuto.
19dB / fan na 470rpm vs 21dB / fan na 550rpm. Yebalo me ako kužim.

Šesto , pri kupovini ove sam htio bolje riješenje pročiščavanja zraka / ionizaciju pošto mi smeta prašina a ne mogu kašljat.
E sad , Mits je u prijašnjim generacijama koristio nekakvu pasivnu ionizaciju na principu obloženosti ploča nekakvim tourmalinom a čiščenje zraka su radili s filterima.

Preferirali su to rješenje za razliku od aktivnog (koji kao nuspojavu proizvodi ozon) jer ih je briga za ljudsko zdravlje.

A onda odjednom nagli preokret?
Efikasnije pročiščavanje zraka s ozonizacijom te elektroda od volframa.

Sječam se da sam negdje čitao o tim volframovim elektrodama u negativnom konteksu što se tiče ozona ,
na sve strane ima o negativnim posljedicama istog u zatvorenim prostorima.
Iako je isti nestabilan te je navodno u nedovoljnoj koncentraciji za štetno djelovanje , meni to izgleda daleko od idealnog...
No opet , klime nisu moje područje interesa pa možda jednostavno ne kužim koliko je dobra ta ozonizacija organizma...

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 13.07.2015. u 17:26.
Imagine je offline   Reply With Quote