Dakle imam navedeni laptop tj. dobio sam ga u ovakvom mrtvom stanju, pa me zanima šta napravit, ono šta sam probao je sljedeće
vadit memorije - ništa
rastavio ga i očistio promjenio termalnu i padove - ništa
hard izvadio - ništa
probao cmos bateriju izvadit na par min pa stavit opet - ista stvar
probao sam ga na ploči spojit direktno sa trokutima - ista stvar ko i preko gumba znači eliminirao sam mogućnost da je možda gumb crko.
Na punjaču kad ga spojim svijetli kao da se puni također i kad ga upalim svijetli plavo oko power gumba, ali se ništa ne dešava spojio sam ga i izvan kućišta i kad gumb svijetli vent onako kao da se trza malo hoće se pokrenut, ali ne može. Što se baterije tiče ne znam da li je ispravna jer nisam uspio nikako laptop pokrenut da vidim da li drži još no probao sam sa baterijom ga upalit no s njom se uopće ne pali pa predpostavljam da je ona mrtva, dok na punjaču se ono gore opisano desi. Problem je u tom šta je laptop dobiven iz Brazila gdje ima brdo vlage i vlaga je ušla u laptop i vent je hrđav bio pa sam ga očistio i podmazao također i usb-i i sve šta je željezno je poprimilo znakove vlage ona zelenkasta boja, no brine me to šta mislim da je matična crkla od te vlage da li sam u pravu ili netko ima još neki prijedlog ideju il nešto šta da pokušam napravit možda.