View Single Post
Staro 13.07.2015., 12:53   #6263
gtgladiator
Registered User

Datum registracije: Jul 2015
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Da razumijem, ali nema tog zakona gdje pise da mozes traziti pare nazad ako ti daju isto ili bolje. Nemre to tako

Primjer kupio si 7950 za 2500kn, krepala ti, daju ti R9 380 koja je novija/jača ali ipak ona sada košta 1800kn....nemreš sada ti zahtjevati 2500kn a dobio si bolje, novije, jače

Raskid ugovora mozes jedino traziti zato što to nije više razuman rok, i nisu u razumnom roku riješili ono što su mogli riješiti u tjedan dana (dati ti isto ili bolje). To što oni nešto pokušavaju nije tvoj problem.

Znaci, sutra im daj uvijet što želiš. Ako ne ide, raskid ugovora i amen.

Premda ni meni to ne zvuci logicno, tj. na prvu izgleda si u pravu, cini se da IPAK NISI, mozes trazit novce i ak ti daju skuplju komponentu! Procitaj na dnu.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Imam dvije 970 strix u SLIju, kupljene jer su tihe i hladne. Krepa mi jedna. Ja zelim iskljucivo 970 strix, ako je nema, ni jedna po mojim specificnim zahtjevima nije bolja aka adekvatna zamjena.
Dakle nema te, ok daj mi kaj zelim uz nadoplatu (ako je skuplje), ne moze? Ok, daj mi pare nazad.
Ak moze lidl, kaufland, konzum moze bilokoji drugi shop igrat po pravilima zakona.
Kak su svi nudili lovu nazad kad je bilo sranje sa diskovima a sad odjednom nece?
Zasto bi ja morao uzet nesto sto meni nije adekvatna zamjena? Sto je adekvatna zamjena kod ssda? GB? Ja kupujem ssd po kontroleru, koja je njemu adekvatna zamjena?

Dakle ak si vec kupio zamjenu trazi lovu nazad, zamjene ti ne odgovaraju i ne zanimaju te.
Tocno tako, slazem se. Npr. ti posaljes na reklamaciju karticu s 2 ventilatora (kratka), no nje vise nema vec postoje samo jace i to s 3 ventilatora. U slucaju da imas kratko kuciste, ta zamjena ti NE ODGOVARA jer ti si striktno i namjenski kupio kratki model i sad bi morao mijenjati cijelo kuciste.

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Povrat novca ni ne postoji u zakonu i dok ga trazite mogu vas otfikarit. Zato trazi raskid ugovora.
Pa dobro, ti sad zbunjujes ljude, nes ko ovi trgovci koji pokusavaju mene svojim umotvorinama . Ne postoji povrat novca u zakonu ali postoji prekid ugovora koji je zatim povrat novca .

Uglavnom, da skratim pricu, situacija je sljedeca. Obzirom da sam im prije par dana rekao izricitio i odrjesito da nema nista od prihvacanja slabije komponente niti mojih nadoplata za skuplje modele, jutros me je docekao email da je "proizvodjac poslao slabiju komponentu kao adekvatnu zamjenu" (mos mislit da je) + "oni iz trgovine mi na svoju ruku jos daju poklon bon u iznosu od 200kn koji mogu potrosit kod njih" te da "dodjem po svoju komponentu" .

Prije tog emaila, taman sam dobio email od Drustva za zastitu potrosaca u kojem su mi objasnili i izricito rekli da obzirom da je:
a) proslo 45 dana
b) nemaju ISTI artikl
c) ne pase mi ni jeftiniji ni skuplji artikl (bilo uz nadoplate ili ne),

da mogu odmah traziti povrat punog iznosa te ako se ogluse na takav usmeni zahtjev/putem emaila, da im onda posaljem pismeno preporuceno te da ih prijavim inspekciji i da mi kroz 15 dana MORAJU vratiti puni iznos.

Sve to sam odgovorio ovima iz trgovine (sve sto su mi rekli po forumima i iz udruge) i naveo da mi ne pase niti jedan predlozeni oblik zamjena (ni ovaj s "bonovima") te da zelim raskid ugovora i povrat novca, pa cekam sta ce odgovorit. Javim kasnije tijekom dana kak se odvilo
gtgladiator je offline   Reply With Quote