Citiraj:
Autor ravkan
Iskreno ne znam, gledam sa cime se opterecujes i doslovno ne vjerujem. Da imas para reko bi ti uzmi si 980 TI i gg. Ali ovako stvarno ne kuzim. Sta niste sve nabrojali. Znaci cisto usporedba. 390 temperatura 73 stupnja, GTX 970 71 stupanj. ( Jednu i drugu karticu ako ces clockat doci ce na totalno iste temperature 80-82 zavisi kak dobar chip imas ). Idle temerature su iste ko bi reko. 390 je bucnija svega 1 decibel od nvidije 970, sto opet ne mozes uzet u mjerilo jer ti mozes npr uzet neku drugu nvidju koja ce biti bucnija od 390 i obrnuto znaci, uopce se oko toga ne treba zamarat jer sve je to tu oko 40db i fenovi ne rade dok nema potrebe. Potrosnja da u punom loadu trosi oko 60W vise, dobit ces znaci na mjesecnoj bazi oko kunu dve veci racun. To je ko ona imas za BMW a nemas za benzin  . A to kaj imas 8gb vrama sto ce ti definitno pomoc na panelima i sto ce sada kada dode dx12 vulcan itd itd tih 8 giba rama imat jos bolju iskoristivost kao i jos neke stvari, ali necemo previse rastezat oko toga, ti ces rade uzet 970 sa 3.5 gb rama? Meni je iskreno svjedno sto ces uzet, ali pokusavam ti objasnit samo da je ATM 390 najbolja kupnja. Isto ko kak je 980TI najbolja kupnja ako imas neograniceni budet 
|
KO je reka da neman za 980ti
Nekako mi pare ne opravdavaju gain. A trazin savjet, isto tako gledan bez obzira koliko iman novaca da sve bude efikasno (Tesla npr, 100k auto a trosi 0 goriva, nije njima problem gorivo), i da na kraju krajeva radi kako spada.
Pitan za savjet jer nisan ima niti jednu u kompu da usporedin i kazen koja mi je bolje, ili sta je buljo reka 2-3 FPSa razlike a ulog puno veci.
Citiraj:
Autor Hawker
Meni je pravo cudo da je stari AMD chip najbolja kupnja o tom segmentu.
Sapphire 390 Nitro 8gb je way to go.
|
Budem pogleda u Linksa stanje...