Imam jedan čudan problem i nakon dosta pokušaja riješavnja došao do točke gdje više nisam pametan
Radi se o laptopu
MSI FX600
Laptop u sebi ima 4Gbddr3 i 2Gbddr3 memoriju,I5 intel i NVIDIA GeForce GT325M.
Prije formatiranja sam imao na njemu dual boot na 250Gb hdd,jedna particija je imala ubuntu 15.04 druga windows 7 x64.Odjednom primjetio sam da u ubunti nvidia ne postoji uopće pod hardwerom i računalo je uopće ne nalazi mislio sam da je problem u ubunti ili sam nešto krivo napravio i sve 5...nakon toga sam u windowsima počeo igrati igru te primjetio da mi dosta fps pada.Nakon toga sam išao provjeriti drivere od nvidia gdje su mi oni izbacili da nvidia grafička uopće nije detektirana u laptopu :S .Obrišao nvidia drivere pokušao instalirati friško nove isti problem izbacuje da grafička uopće ne postoji u laptopu.Aida i ostali slični programi je uopće ne prepoznaju i nevide kao da ju je netko izvado iz laptopa.
Pokušao sam formatirati windows i instalirati 32 bitnu verziju nakon friške instalacije windowsa nvidia driveri pri instalaciji izbacuju da uopće nvidia grafička ne postoji u laptopu.Nigdje nije primjećena i nema je.Otišao sam na msi stranicu našao zadnju verziju biosa ( 1.05 moja je bila 1.03 ) mislio sam da je u tome problem flashao bios resetirao....windows i dalje nevidi nikakvu nvidia grafičku...opet srušio sistem formatirao nakon fleša biosa problem isti.
Grafičke jednostavno nema i to se dogodilo preko noći.Laptop radi sasvim uredu.Neizbacuje nikakve greške probleme sve je kao i prije osim nvidia koja je isparila doslovno iz računala :S
Dali netko ima ideje pomoć savjet nešto? hvala lijepo
naravno intel grafička integruša radi normalno bez problema ikakvih.