View Single Post
Staro 10.07.2015., 16:52   #1676
Odinarius
All-rounder
Moj komp

Datum registracije: Sep 2013
Koliko znam, nema nekog posebnog ograničenja. Ugljikohidrati, u odnosu na proteine i masti, tijelu nisu potrebni, pošto se mogu sintetizirati iz masti (ketoza, jel). Doduše, pročitao sam negdje da bi to dugoročno moglo naštetiti inzulinskom sustavu, ali nigdje to nisam vidio kao činjenicu, već samo kao razmišljanja.

Osobno sam izdržao 6 mjeseci sa apsolutno minimalnom količinom uh (svaki tjedan možda jedan obrok riže ili nečeg sličnog kad nije bilo izbora) i nikakvih problema.

Jedan primjer za koji ste vi upućeniji možda čuli - Vedran Jakšić, dvostruki (ili višestruki) svjetski prvak u bodybuildingu, je godinama živio na wheyu i raženom kruhu (budio se svaka dva sata da bi to jeo), samo za ručak piletina s rižom. Nikakve masti, svaki dan trening, strogo posložen i iskontroliran kao i prehrana. Rezultat spektakularan, dok mu nakon 20 godina toga nisu zaribali bubrezi... Ostao bez vode na suncu 3-4 sata i kolabirao. Pretpostavljam da mu je tolika količina sintetiziranih proteina na toliko razdoblje naštetila. Vrhunski sport može biti vrlo nezdrava stvar
Odinarius je offline   Reply With Quote