Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.07.2015., 16:19   #15951
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ako imaš varijabilni servo, elektonika može regulirati njegov rad.
Sve mi se čini da me bug u softwareu skoro ubio. XD
Za ovu tvoju pricu (tj pricu servisera) nisam bas toliko siguran... Tako ti je receno, nit si kriv niti duzan, ali malo mi je sumnjiva. Ne znam dal oni uopce imaju pristup ESP senzorima i slicno, mislim da se to moze samo u tvornici ili se podesava novim softwareom. Mozda su updateali software koji je ispravio neki bug pa ti ispricali ono sto je bilo u njegovom opisu.

U Volvo servisu su rekli da krepava servo pumpa i da se vozim dok ne oteža volan. Kad sam ih pitao kak je moguce da se to ovak desilo, samo su ponovili isto. Moji mehanicari se ne slazu sa time i kazu da krepava pumpa da bi bilo špene u ulju i da bi se osjetilo da pri niskim okretajima ne radi dovoljno. Da je krepnula onda bi ostala krepnuta, ne bi se sama od sebe popravila na potpuno ispravno stanje. Kazu da je vjerojatnije da je bila klima. U cetvrtak cemo ispraznit sustav klime i pregledat ju.

Ali opet, da se zablokirao remen trebao bi čuti neki zvuk, a nisam ga čuo...

Majko mila čudnog li kvara.

Inače za ovlašteni servis čist ok. Sat vremena su prckali po njemu. 100kn dijagnostika, 130kn update softwarea jer je van regularnog servisa. Nakon updatea (nije bio u ovlastenom od 2010 valjda), mjenjac puno finije radi i mijenja brzine bez trzaja koji bi se pojavio svaki 5. shift otprilike i adaptivni tempomat finije reagira u voznji. Kad bi barem negdje znao sta su sve updateali i koji je changelog, nisam previše ispitivao.

Naažalost nemam više Kadjara... Bio je kod nas kao zamjenski auto zato kaj je riknuo kompresor klime na Laguni.
I see a pattern here...

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 10.07.2015. u 16:27.
IcyTexx je offline   Reply With Quote