Citiraj:
Autor wooden
Jel ti palo na pamet da jedna kompanija čija vrijednost se mjeri u milijardama dolara ima cijelu mašineriju analitičara tržišta koji bilo kakve odluke vezane za poslovanje kompanije detaljno proučavaju, analiziraju, ispituju tržište te na temelju tih rezulatat donose odluke?
Ovi mijenjaju logo, a ti pričaš o propasti kompanije... nigdje veze.
Masa velikih firmi su kroz svoju povijest mijenjale logo, neke i po 10 puta, to nije nikakva novost da svoj brend s vremena na vrijeme moderniziraš kroz vizualni identitet.
I sve to nema nikakve veze s konačnim proizvodom i ne znam kako netko na osnovu mijenjenja loga može reći da će im kvaliteta opast.
Logitech su ionako svi kupovali jer imaju i jeftinijih i skupljih proizvoda i jer su im proizvodi često dobar omjer uloženog-dobivenog, nikada nisu imali posebno tržište kupaca kao recimo Razer ili SteelSeries.
|
ne. ja sam pao sa kruske i cekao sam tebe da me prosvjetlis. skroz. al' skroz.
prvo, ne moras ovako seljacki. ne moras ovako seljacki se ikada ponasati. ne moras ovako jadno. ako grijesim i ti smatras da grijesim - sve mozes reci na ljepsi i konkretniji nacin. JER MOZES. ako ne znas, NAUCI.
ne zato sto je ovo forum ili konferencijska dvorana, nego jer ovako neces stici nigdje i cesce ces ostati glup nego pametan (iako ti smatras da si pametan).
drugo, LOGO kao takav nije bitan. logo je najmanje bitan. style i logo nemaju veze jedno s drugim, kao niti dizajn, kao niti ciljano trziste. logo je tu sasvim nebitan. bitno je kuda se brand kao takav okrece, zasto se okrece, s kojim tocno ciljem
dalje, navedi jednu "ozbiljnu" firmu, konstantno dugorocno ozbiljnu i koja ima tradiciju i samim time cijenu - da je napravila ovakav zaokret i ostala kvalitetna, drzi se tradicije i kvalitete

.
pogledaj dalje na to sto ti se svodi jedna takva firma, dugorocno. uostalom, napisao sam gore, nisi shvatio, nemam nikakvih zamjerki jer nitko nije identican - ali ici sa "e, jesi ti blesav, pa oni imaju zilijune novaca i valjda su pametniji od nas" je sam pristup nikakav, kao i sama teza kao takva da je istinita (da su automatski pametni cim imaju para).
a hoces mozebitni drugi razlog zasto ovo sarenilo i zaokret?
Logitec se srozava i srozava. velika kolicina povrata, velika kolicina nevalitete (generalno losa dizajnerska rjesenja, stednja zbog x razloga, odlazak nekih pozicija koje su ocito bile prebitne i nereagiranje na njih), lose vodstvo i odluke i tako godina plus godina plus godina itd itd.....
nagomilavaju se troskovi, neostvaren adekvatan profit za daljno konkuriranje, cijeli niz mehanizama vuce jedan drugoga i dodes do tocke - A ŠTA SAD? ne smatras da je ovo mozda pokusaj da se isprofiliraju negdje drugdje, pokusaju opstati / zadrzati se na trzistu?
@1v@n
hvala na odgovoru, ovo volim vidjeti i ovakav odgovor procitati

. rezime je da Logitech tebe, kao i mene, vise ne zanima

.
da, jer ocito smo postali svjesni dosta toga sto ljudi hm...., uzimaju kao normalno i uobicajno i tocno se tako ponasaju kako trziste ocekuje od njih. fuck that, za 10-15 godina se lako okrene sve i ljudi postanu samosvjesniji i sposobniji koristit ovo izmedu usiju, ali opet s druge strane - mozda budemo jos vise konzumentska rasa.
to je ono, mozda bude, mozda i ne

. thnx jos jednom na replyu.