Citiraj:
Autor Gemmy
slicna stvar je s HP ekspresom
mozes otvoriti paket, nakon sta platis, i ako to nije predmet koji trazis( ako dobijes ciglu ) vracaju odmah novce
s druge strane ako si narucio iphone za 5k kn i dobijs nokiju od 100kn, oni ti ne vracaju novce jer si dobio mobitel, iako nije isti model, vjerovatno je ista stvar ako dobijes neispravan uredaj)
|
Citiraj:
Autor xulos
Nije istina jer ako je paket naveden na 5k kn a za njega se postarina placa preko 150 kuna i ti si prilikom otvaranja rekao da unutra mora biti iphone a dobijes nokiu umotanu i novinski papir dobit ces novce nazad  provjereno da nebi bilo...
|
Kakvo placanje unaprijed HP-u, kakve ideje "i nokia je mobitel pa zato ne vracaju lovu ak je trebo bit skuplji jer mobitel je mobitel", kakvo "navodjenje 5k vrijednost a unutra manje pa ce zato vratit"? Odakle vam te brije i umotvorine?
Nije istina da ce ti HP odbit nepreuzimanje paketa ak je unutra prastara Nokia a trebao je biti Iphone "jer je unutra bilo kakav mobitel" - gleda se samo jesi ti dobio ono sto si trebao, tj. sto KAZES da je trebalo bit unutra (tj jel imas kakvog prigovora il ne). Al takodjer nije istina da ce PRIHVATIT odbijanje paketa zato jer je otkupnina 5k a unutra neki jeftini krs tj. zbog manje vrijednosti - njih to niti zanima niti znaju kolka je vrijednost necega (pa nisu oni procijenjiteljska kuca za predmete od igle do lokomotive); jedino je bitno sto ti KAZES a ne kolko oni "procijene".
ALI - pregledavanje paketa se obavlja PRIJE ikakvog placanja posti/postaru. Fino trazis da otvoris paket pred njima "jer sumnjas na mogucu prevaru" (tj. oni ti otvore), pregledas sve i ak je OK, tek onda placas. Ja sam tak vec 10x radio u zadnjih godinu dana u vise razlicitih posti i sljaka savrseno, a nikakvo "prvo ti plati pa onda otvaraj pa se zali".
Npr., prije 2 mjeseca sam narucivao FX6300 za 350kn, a u drugom paketu za 300kn Corsair modularno napajanje+8 GB-a RAM-a i prije preuzimanja sam fino otvorio paket, sve razmontirao i detaljno vizualno pregledao. Procesor je imao 2 dosta savinute nozice, a u drugom paketu s modularnim napajanjem je falilo pol modularnih kablova, pa sam fino reko fuck off i da to vrati u postu i stavi na cekanje "jer posiljka nije ono sto bi trebala bit"

. Tek u naknadnom dogovoru s prodavacima nakon sto su mi obecali vratit lovu (i naravno dali jos dodatnih osobnih podataka koje sam provjerio) ak necu moc ispravit pinove i ak mi ne posalju dodatne kablove, otisao sam do poste i ipak preuzeo paket.