View Single Post
Staro 10.07.2015., 01:35   #32
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pa ovo s logotipom je čisti trend koji sve više firmi prakticira. S nekih krutih, industrijskih logotipa, idu na nježnije, pristupačnije. Publika je sve mlađa, treba biti zaobljeno, šareno.

Matična firma mi je nedavno napravila takav redizajn, i iako mi se nije sviđao u početku, nakon što sam dobio knjigu standarda s objašnjenjem kako i zašto, sve sjedne na mjesto.

Dakle, što se logotipa tiče, sve im je na mjestu i ovo im je odličan potez, sviđalo se nekima ili ne.
oprosti na izravnosti, ali kroz nekakvu ekonomsku prizmu - zar to ne znaci da se, barem privremeno, Logitech jos vise posvecuje proizvodnji massively demand proizvoda? cijelu svoju ergelu produkta kao takvih prilagodava / okrece prema mladima, prema prepoznavanju njihovih afiniteta i zadovoljavanju?

sad, nije da uopce potjecem iz ekonomskog svijeta, ali zar takav potez ima dubljeg smisla (odnosi se na dugorocnost kao takvu) gdje je za pretpostaviti ce se Logitech utopiti u masi drugih proizvodaca? gdje Logitech nece znaci kvalitetu nego jos jednog igraca, te nakon relativnog kratkog roka uspjesnosti prodaje / profita (jer ljudi >>znaju<< sto je LOGITECH) ce vremenski se gubiti ta povezanost?
jer nije jednom u svijetu da je proizvodac "nestao" u kratkom roku jer je drzao cijene ili naplacivao neopravdano vise od konkurencije?

ili je to sam smisao ovakve pretvorbe:
a) da se pod fol totalnog zaokreta politike kao priblizi mladima, kao poboljsa prodaja (sto vjerovatno i hoce kroz pocetnih par godina), a ispadne na kraju ultimativni zajeb jer si ovim potkopao sam sebe dugorocno ne uzimajuci u obzir posljedice;
b) da se pod fol totalnog zaokreta politike kao priblizi mladima, kao poboljsa prodaja (sto vjerovatno i hoce kroz pocetnih par godina), a ispadne na kraju ultimativni zajeb jer si ovim potkopao sam sebe dugorocno namjerno jer pretpostavljas koje su posljedice i racunas na njih?

sve 5, jasno je sto je trendy. nazalost. jasno je sto se prodaje, ali to se prodaje jer je jeftino. i jer smo postali masa konzumenata kojima je prvo vizualno povezivanje, zatim cijena. kvaliteta kao takva je skroz malo bitna stvar, ali.....

zar to znaci da ce odredeni proizvodaci propasti jer imaju kontantan nivo kvalitete i pouzdanosti koje se strikno drze i provode ju, uz manje promjene / izmjene ovisno o trendy zahjevima (ali nikako van zadanih i dobro poznatih okvira), uz naravno naplatu takve kvalitete, dizajna i pouzdanosti? sigurnosti?
zar ce oni ostati bez kupaca? ili ce osigurati uvijek adekvatan broj kupaca na koje mogu racunati, isto kao sto taj odreden broj kupaca moze racunati na tog proizvodaca da ce proizvod ispuniti tocno ono sto ocekuju?

znam, poduze je ovo sve napisano, ali namjerno. Logitech osobno krizam od sada pa nadalje, ova reklama kao i 95% jebenih danasnjih igara (samo za primjer) je napravljena - za konzumente. danasnje konzumente kojima je mnogo bitnija kolicina od kvalitete, tj samo to traze jer su "dobro odgojeni" .

upravo zato, takoder, cim vidim ovakve sarolike boje, aktivan napumpan video pun krasne balavurdije, ispraznu glazbu u stilu ljetnjeg hitića - dovidenja i nadam se da ce cim prije doci iz guzice u glavu cega su se odrekli. dugorocno, jer samo kada se pogleda - Logitech je unazad 15 godina stekao kvalitetu, stekao brand. pa je unazad recimo 5 poceo sam po sebi opadat, ovo me iskreno zanima zasto jer nisu nista realno pojeftinili u usporedbi sa konkurencijom.
sada ce se valjda zadrzati na toj niskoj razini na koju su spali, ali ce biti trendy uz kombinaciju branda - ce drzati cijene, barem vise od konkurencije dok zapravo ne nude nista bolje, NISTA. svijetle li buducnosti........

Burko je offline   Reply With Quote