Evo jedan kratki osvrt na Marantz NR1504 receiver koji sam nedavno kupio kao zamjenu za HTPC koji je većinu vremena provodio ugašen i nekorištem jer mi je bila tlaka palit HTPC da bi npr slušao internet radio ili mp3 sa HDD-a. Filmove zam totalno zanemario pa je HTPC potpuno izgubio svrhu.
Dakle, nakon početnog kopčanja kablova, kojih je sad puuno manje nego HTPC, setup receivera je išao automatizmom iako nisam išao duboko u postavke jer koristim samo stereo mod i direct sound opciju.
Nakon prvog paljenja, odmah sam odradio update firmwarea jer kažu da tvornički znaa freezat pa treba odmah upgrade napravit. To prošlo odlično i uređaj radi fluidno i bez problema.
OSD sučelje je siromašno ali sasvim dostatno, iako ja nemam potrebe niš štimati jer direct sound mod poništava sve postavke-EQ, Audissey pzicioniranje i sl.
Receiver je prikopčan na kućni LAN, izvor zvuka je PC i receiver bez problema prepoznaje sve media servere-bio to sam router, neki PC, mobitel...sve ide i radi.
Za kontrolu uređaja koristim android App koja preko LAN-a pristupa uređaju i svi izvorima glazbe.
App ponekad zna crashati ili slabo reagirati, ali jako rijetko.Inače, sve kontrole zaostaju nekih pol sekunde pri reakciji, to pripisujem LAN-u.
Receiver se može kontrolirati i direktno preko web browera, dok je daljinac potpuno beskoristan jer treba imat upaljen TV i OSD za bilo kakvu detaljniju kontolu.
Slušam isključivo internet radio i mp3 sa PC-a i sve savršeno funkcionira, stream ide bez trzaja bez obzira bio to FLAC ili mp3.
Kvaliteta zvuka, pa neznam koliko ima smisla pričati o tome s obzirom na izvor zvuka,ali
nakon HTPC sa zvučnom i Cambridge Audio 640v2 stereo pojačala, ja sam u najmanju ruku isto zadovoljan, ako ne i više.
Dosta ljudi se brine dal će 50w biti dosta..paa, meni i previše.
Pojačavanje se vrši u rasponu od 0-90, iznad 60 nema smisla jer cijeli komšiluk sluša skupa samnom.
Evo video u prilogu, nije baš reprezentativno,ali neki dojam o brzini i čvrstoći prezentacije se može dobit.
U startu je vido malo tiši, pojačavao sam max do 60, većina videa je pojačano na nekih 55.
Ko ima slušalice, obavezno i pojačajjjjjjjjjj...