View Single Post
Staro 08.07.2015., 22:18   #167
RascaL
Premium
Moj komp

RascaL's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Nemoj se ljutiti, ali ni na jednom takvom oglasu nisam vidio da se dobije račun i garancija, tako da ono...
Znam. Da pojasnim, svaki takav slučaj s kojim sam se susreo uživo je bio ovog tipa: dobio mob od rođaka iz Švicarske/Austrije/Njemačke bez kutije i papira, prodao ga trećoj osobi koja je postavila svoj pass na iCloud i od te treće osobe onda frend dođe kupit mob - sve radi, tip mu pokazuje, odjednom iCloud traži pass nakon resetiranja za aktivaciju s novom karticom i eto problema.

Konkretno u mom slučaju prije 2 god., kupovao sam iPhone 5 od starije žene koja ga je dobila na poklon iz Švedske "u kutiji od čokolade". Sa njuškala su joj poslali mail da je oglas uklonjen jer je cijena preniska i netko ga je prijavio kao prijevaru (to se odvijalo nakon što smo dogovorili primopredaju). Povrh toga, nije znala pass ali na sreću bio je iOS 6 na njemu tako da je pass bio vezan uz backup, a ne sam uređaj. Kako nije bila upućena što učiniti, snizila je cijenu 200kn budući da sam pristao prebaciti joj podatke na stari 4s (što je potrajalo oko 2 sata). Tokom tog procesa sam naletio i na mail od Njuškala (notifikacija) koji je potvrdio njenu priču.
Poanta je da ima svakakvih idiota.

Naravno u konačnici se svaki problem riješio jer se netko nekako sjetio lozinke. U slučaju da je ne zna logično je da mob vrijedi koliko i dijelovi. Bio ukraden ili ne nekom će biti od koristi za sitnu lovu, ali imajući u vidu koliko se često "iCloud lock" javlja u oglasima teško je povjerovat da je svaki takav uređaj ukraden.
RascaL je offline