Citiraj:
Autor Garro
Znaš i sam da kada ti je upaljena "Find my iPhone" opcija da moraš ukucati šifru iClouda da bi je mogao izgasiti, odnosno maknuti sa Apple računa.
Da sam kupio takav uređaj (lockan), ne bi ga mogao prijaviti na svoj račun. Najbolja mi je ekipa koja 5S-ove prodaje za 800-1000 kuna sa objašnjenjem "lockan na iCloud". Čitaj: ukraden, za dijelove. 
|
Ne tvrdim da se ne radi o ukradenim, ali ima dosta onih koji jednostavno zaborave App Store login i pass. Problem se pojavio otkad je iOS 7 počeo forsirat uključivanje svih zaštita odmah prilikom inicijalnog postavljanja. Ne trebam ni naglašavat da jarosi ne kuže jedan kurac, pa tako i postavljene lozinke ne shvaćaju ozbiljno. Više puta se dešavalo dok sam kupovao iPhone (ili poznanici u čijem sam prisutstvu bio prilikom primopredaje) da jednostavno ne znaju pass, pa bi se načekao dok ispitaju svu rodbinu i pretresu sve listiće kladionica u potrazi.
Navedeno vrijedi za fizičko preuzimanje, dok kod narudžbi sa njuškala (iz ere prije iOS-a 7) nije bilo nikakvih problema barem u mom slučaju.