Evo i jednog mog prijašnjeg iskustva, c/p sa iPhone threada:
Jedno od luđih iskustava na Njuškalu, a vezano za iPhone 5S od 64 gb. Lik prodavao za 2.999 kn, ali mi je spustio na 2.800. Rekoh, uzimam!
Tip mi tvrdi da mob ima garanciju još pola godine i da ga je otključao o svom trošku, da će mi dati kopiju računa jer je kupljen na firmu i da je upravo u VIPu da uzme jamstveni list koji je isto izgubio. Već prije sam ga zamolio da mi da IMEI mobitela, pa da i sam napravim provjeru. Broj mi je uredno dao danas popodne i
kad sam ga ubacio u IMEI checkere, imao sam što vidjeti.
Mob nije star pola godine nego godinu i dva mjeseca, pa nema garanciju. Suočen sa mojim pitanjem, odjednom prodavač priznaje da je mob zbilja tada kupljen, a da mi je za garanciju rekao jer je mislio da bez garancije za njega neće dobiti lipe (!?), da je pažen i mažen "kao oko u glavi jer mu je to prvi iphone", da je plaćen 8-9 tis. kn i da vrijedi sigurno 3 tis. kn (kako kada je maloprije mislio da neće dobiti ni lipu za njega). Kažem mu da tko god je radio unlock je napravio loš posao, jer vidim i da je lockan. Tu se isto pravio grbav i "njemu to nije ništa jasno"... da, meni bi bilo jasno da sam napravio upgrade iOSa, pa ostao sa zaključanim mobom na VIP...
Uglavnom, na kraju sam negdje u siječnju kupio space grey 5S sa 32 Gb memorije, 7 mjeseci Apple gare + 1 godinu od T-coma jer je kupljen na firmu (tu neku kombinaciju mi je netko već objašnjavao), bez ijedne crtice, sa novim sluškama izvađenim iz kutije 6-ice, sa svim što ide, originalnim računom i dvije rabljene TPU maske za 2.600 kn!
Nakon svih likova sa Njuške, na kraju naletio na normalnu ženu koja je dobila 6icu i odlučila prodati svoj 5S. Sjeli na cugu, ja pregledao mob, provjerio ga putem IMEI-a, isprobao iCloud, izbrojao pare i svi sretni i zadovoljni.
Sve u svemu, tko čeka, dočeka. Čak i na Njuški.