View Single Post
Staro 07.07.2015., 14:13   #88
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Sad kad već spominjete muljaže, dat ću svoja 4 svoja svjetla primjera u zadnjih 2 godine:

1. Kupovina Galaxy S4 i9505 za 1900 kn (kad ih nije bilo ispod 2,5 soma nikakvih)
- frend i frendica iz Baške Vode zainteresirani za mob, vlasnik moba u Karlovcu u centru "Brko, jel bi nam pokupio i daš mu pare na ruke". Ma nema problema...

Zovem...

Ja: "Dobar dan. Zovem usvezi glede zbog mobitela iz oglasa."
On: "Izvolite, nije prodan još."
Ja: "OK, kako ćemo napraviti transakciju?"
On: "Uplatite mi lovu na račun i ja vam šaljem mobitel poštom. jednostavno."
Ja: "imam prijedlog za još jednostavniju transakciju. iz Karlovca sam, nađemo se, vidim mob, pare na ruke i adio bella."
On: "hm...pa...ovaj...meni lova treba na račun sjest odma. zabila me kamata u švicarcima."
Ja: "pa OK, idemo u koju god banku oćeš, uplatimo lovu na račun nakon što vidim mobitel. ovako i onako će tako lova sjest doma, a ako ja uplatim na netu, iz moje banke u tvoju, lova će biti tek sutra."
On: "spuštam na 1700 kn ako uplatite odmah. i popodne vam ga pošaljem poštom, ne stignem nikako da se vidimo."
Ja: "spustim te u bunar na glavačke majmune."

10 minuta nakon ovoga, oglas ne postoji više.

2. kolega Bruno_RV me pitao za iPhone 5S za 1950kn isto iz KA:
- komunikacija samo mailom.

Ja: "poštovani. zainteresiran sam za mobitel i iz Karlovca sam. gdje i kada mogu preuzeti mob?"

pola sata kasnije, oglas ne postoji.

3. sebi kupujem G2. Nudim 1800-1900 kn za dobrog polovnjaka ali lokalnog da ga isprobam. Nađem lika, cijena 1700 kn na njuškalu, star 2 mjeseca, kao nov, ne treba mu, ima G3.

Zovem...

Ja: "dobar dan. zainteresiran sam za ovaj G2. Lova je spremna, gdje i kad se nađemo?"
On: "U hotelu Duga Resa za pola sata."
...dođem tamo... bok, bok...
Ja: "OK, da vidimo mob." (zbilja, mob ko nov, 2 mjeseca star, potvrđena gara, zovem u VIP, IMEI autentičan njihov, račun valja... vadim pare)
On: "2100".
Ja: "molim? u oglasu piše 1700"
On: "da znam, ali tada se nitko nebi javio. ovako si došao i vidio mobitel, pa znaš da vrijedi 2100."
Ja: "hvala i doviđenja."
On: (ide zamnom van i viče "ajd ok ok, 2000... evo 1900..."
Ja: "sad ti nedam ni 1500."
On: "Kaje, kaj oćeš ti,da ti ga dam zabadava..."
...i umalo da se nismo zakačili. Ko mi je kriv, kad sam budala i idem se sa kmetom dogovarat o kupoprodaji mobitela.
I tad sam si rekao, "Brko, nikad sa kmetovima nemaj posla"

4. Prodajem Xperiju Z na njuškalu - cijena 1550 kn sa uključenom poštarinom.
- korespodencija mailom, moji uvjeti - prvo pare a onda mob, oš-neš metoda. 5 kupaca se javilo u sat vremena:

Prvi:
On: "Bok. siguran sam kupac. Pošalji mob na XY 15, 10000 Zagreb. Kad se uvjerim par dana jel sve OK, šaljem lovu."
Ja: "mob poslan, javi se kad dođe." (nikada se nije javio više i pitao gdje je mob završio)

Drugi:
On: "Poštovanje. Uzeo bi mobitel ako bi korigirali cijenu na 1200 kn. To je već star mobitel, ima jako loš ekran i jako se kvare. Eto, ako može, javite."
Ja: "Bok. Imate pravo. Prodao sam ga za 1100 kn prije 5 minuta susjedu iz ulice."
On: "A što se niste javili, ja bi vam dao 1200 kn."
Ja: "A čujte, neda mi se do pošte ići..."

Treći (zalagaonica neka):
On: "Ako je otključan, 1000 kn, ako je zaključan 800 kn. A i može neki mobitel u zamjenu?"
Ja: "može zamjena. Z2 za Z i vaša nadoplata od 300 kuna"
(odgovora nije bilo).

Četvrti:
On: "Pozdrav. Jel možeš mobitel dopeljat na Stenjevac (ZG kvart) da ga pogledam."
Ja: "Mogu, za plaćene putne troškove + pola dnevnice za Republiku Hrvatsku"
On: "Koliko to je?"
Ja: "150 + 85 kn"
On: "Ma kak da ne. Ovako i onako ga nećeš prodat."
Ja: "Istina, tebi ga sigurno neću prodat. Ugini."

Peti:
Ona: "Bok. Jel zbilja sve kak piše u oglasu?"
Ja: "Od slova do slova."
Ona: "Dajte broj za uplatu, uzimam."

i dan danas kod nje ta XZ radi i nedavno mi se javila da radi ko zmaj.

Bottom line: na tom njuškalu fakat obitava mulj i talog našeg naroda koji ima samo te sreće što smo uređeno demokracko društvo pa uglavnom prolaze neokrznuto. U nekim drugim sistemima bi im falio koji ud ili glava...

@Garro - može i ovdje

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 07.07.2015. u 14:35.
Brko je offline