View Single Post
Staro 07.07.2015., 11:06   #76
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor Sanogo Pregled postova
Ma sve je to užas, Overseas se kao hvali sa svojom zaštitom i onda kada se malo prolistaju njihovi opći uvjeti poslovanja:

http://www.overseas.hr/osnovne-infor...oslovanja.aspx

Članak 10.
Dopunske usluge

10.1. Pošiljatelj prigodom predaje pošiljke može zahtijevati od Pružatelja usluge da se pošiljka uruči primatelju uz prethodnu naplatu otkupnog iznosa od primatelja u korist pošiljatelja pošiljke. Primatelj plaća djelatniku Pružatelja usluge cijenu otkupne pošiljke u gotovini ili (ovisno o odluci Pružatelja usluga) kojim drugim sredstvom plaćanja prilikom predaje otkupne pošiljke, a za što mu djelatnik Pružatelja usluge ispostavlja određenu potvrdu o uplati otkupnog iznosa. Pružatelj usluge će otkupni iznos zaprimljen od strane primatelja uplatiti na račun pošiljatelja. Pružatelj usluge ima pravo ne isplatiti, odnosno ustegnuti isplatu pošiljatelju naplaćenog otkupnog iznosa ukoliko u trenutku naplate otkupnog iznosa od primatelja postoji dospjelo a nepodmireno potraživanje Pružatelja usluge prema pošiljatelju (bez obzira na pravnu osnovu potraživanja Pružatelja usluge prema pošiljatelju). Pošiljatelj koji zahtjeva od Pružatelja usluge da mu pruži takvu uslugu je dužan takvu uslugu naznačiti na Listi preuzimanja i Prijevoznici, odnosno na obrascu koje je isprintao koristeći se Aplikacijom. Nadalje, pošiljatelj je dužan naznačiti i otkupni iznos na Listi preuzimanja i na obrascu koji je isprintao koristeći se Aplikacijom. U slučaju da primatelj pošiljke u roku od dva radna dana od dana kada mu Pružatelj usluge uruči pošiljku prijavi pokušaj prijevare putem web sučelja Pružatelja usluge, Pružatelj usluge će zatražiti od pošiljatelja da mu u narednom roku od dva radna dana dostavi podatke koji omogućuju njegovu identifikaciju. Ukoliko pošiljatelj dostavi Pružatelju usluge zatražene podatke u roku od dva radna dana od dana kada to od njega Pružatelj usluge zatraži, Pružatelj usluge će uplatiti pošiljatelju otkupni iznos na njegov bankovni račun. Međutim, ukoliko u navedenom roku pošiljatelj ne dostavi Pružatelju usluge zatražene podatke ili navedeni podaci ne omogućuju njegovu identifikaciju, Pružatelj usluge će od primatelja preuzeti pošiljku te mu izvršiti povrat otkupnog iznosa. Nakon preuzimanja pošiljke, Pružatelj usluge će izvršiti vizualan pregled ambalaže pošiljke, kontrolno ju izvagati te usporediti s dostupnim snimkama nadzornog sustava. Nakon pregleda pošiljke, otkupni iznos će se uplatiti na bankovni račun primatelja naveden u postupku prijave prijevare, a pošiljka će se vratiti pošiljatelju. Navedena usluga prijave prijevare putem web sučelja Pružatelja usluge može se koristiti jedino i isključivo kada su i primatelj i pošiljatelj fizičke osobe.

Znači Overseas-ova "zaštita" vrijedi samo dok se prevarant ne identificira, čim im on pošalje svoje ili tuđe podatke oni mu uplate novce.

Recimo da ja kupim nešto vrijednosti 1500kn i prevarant mi pošalje ciglu, ja platim, otvorim paket, vidim ciglu, prijavljujem Overseasu, oni kontaktiraju prevaranta, on im u roku 2 dana pošalje svoje podatke, oni mu uplačuju novac i za njih je priča završena a i za mene jer ga ne mogu prijaviti policiji za iznos manji od 2000kn.
Ja inače kada prodajem tu na forumu ili preko njuškalice
uvijek nudim primopredaju ili slanje poštom i nisam nikada nikoga prevario
ali isto tako nebi nikada poslao poaket Overseasom....
baš iz razloga što potencijalni kupac ima 48h ili dva dana za traženje povrata love....
ja se pitam, kako zaposlenik Overseasa zna dali sam ja poslao ispravan mobitel ili npr... ispravnu grafičku ?? ne može znati... ja mogu npr...poslati ispravan mobitel, a kupcu kasnije nakon dostave mobitel ispadne i ošteti se i nakon toga on zatraži nazad lovu.. i ja ostanem na gubitku. ne hvala