View Single Post
Staro 30.12.2002., 04:43   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Post Novi nero i *.mp4 format

Muzika me baš previše ne interesira ali ovo sam morao probati. Ahead je poznat po onome: «svaki tjedan nero jedan» ali ovaj Božić su nadmašili i sami sebe; novi nero 5.5.10.0, novi InCD 3.51.91 (za paketno pisanje Cda (UDF)), novi NeroVision Express 1.042 (za prebacivanje u VCD i SVCD i DVD), novi NeroMix 1.3.0.39. Valjda su se ljudi zaželjeli godišnjeg pa sve napravili odjednom. OK, stvar je da sa novim nerom 5.5.10.0 dolazi *.mp4 plug-in za kodiranje zvuka, pa mislim mp3, mp3PRO, wma, pa sada mp4. Pa rekoh da sad i to probam. Nemojte mi sada držati govore o AudioGraberu, ExactCD Copy, OGGu i ostalom, subjekt testa je mp4 i nero.
Zagrabih sa police neki origigi CD i idemo kodirati iz nera sa svim plug-inovima za zvuk koje imam na najbolje što mogu (VBR, Highest, Ultra, najbolje što ide):
*.wma = 18 minuta = 25% CPU time i dobio 67Mb
*mp3PRO = 18 minuta = 50% CPU time i dobio 67 Mb
*.mp4 = 27 minuta = 95% CPU time ali bez obzira na vrijeme i to što je ubio proc (Tualatin 1300) dobio sam 58,5Mb ili Vam 8,5Mb manje tj. 12,5% manje. Nemam ja neko savršeno uho pa molim uzeti slijedeću izjavu sa rezervom ali ovo zvuči isto kao mp3PRO (ako ne i bolje) i mislim bolje od wma. Hajde neka to proba netko tko zna više o zvuku i muzici od mene pa neka da komentar.
Black Dragon je offline   Reply With Quote