View Single Post
Staro 03.07.2015., 08:38   #1809
Brc
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor .Delboy Pregled postova
Teško da će ht koristiti infrastrukturu drugog operatera, najbolje da nekako nagovrite predstavnika da ht svoje stavi, a ovaj drugi ak oće nek stavlja svoje, nije to baš tako ružno ako se napravi kako spada.
To si i ja mislim, ne vjerujem da će još koji operator izgradit svoju optiku po gradu pa se prikopčat na čvorište u zgradi. To rade amis i bnet/vip po
Zagrebu, al nekako za Varaždin sumnjam

Više mi je vjerojatno da će isto ko što su H1 i Optima najavili za ovu godinu pružanje optike putem ht infrastrukture i drugi u dogledno vrijeme ponuditi takve usluge. A u tom slučaju ako HT odbije uči u tuđu infrastrukturu onda smo u banani jer gubimo veliki dio kolača, a vjerojatnost da dođe neki operator sa svojom mrežom do zgrade je jako mala jer i oni koji će imat novaca za ulagat u to će valjda prije ulagat u gradove/mjesta gdje još nema optike neg tamo gdje je već prisutan HT ili netko drugi.

Koliko sam shvatio iz Hakomove brošure, operator zgrade je dužan i drugim operatorima dati na korištenje infrastrukturu, ali drugi je par opanaka ako HT ne želi uči u tuđe, tako da nitko ih ne prisiljava da uđu, mogu ali ne moraju.

Tu je netko rekao da su dolje u pazinu spojili lokalni 3t Cable i da je onda HT bio dostupan međutim poslije je netko stavio suglasnost za izvođenje radova u kojoj piše HT-ov partner 3t Cable izvođac radova pa nije ni čudno da su bili dostupni i jedni i drugi

Zadnje izmijenjeno od: Brc. 03.07.2015. u 15:24.
Brc je offline   Reply With Quote