Citiraj:
Autor Ag008
Jesi probao promijeniti router s kojim se spajaš na Zyxela?
Ste probali da zyxel diže konekciju, je li tada 30/5mbps?
No ovo se čini kao još jedan u nizu bugova Zyxela. Ne znam tko bi i gdje drugdje postavio limit.
|
Nemam šta mijenjati ruter, jednako se ponaša i kad ruter diže PPPoE konekciju i kad je laptop diže - uvijek je zakucano.
Nismo isprobali povratak na routing mode u Zyxelu jer ne želim tako riješiti problem, hoću da ispoštuju ono što im plaćam.
Čisto sumnjam da je problem u Zyxelu jer - kao što kažem - dobio sam novoga s tvorničkim firmwareom.
Za limit je sigurno krivo isto ono što mi brzinu neta limitira na 19 mbita, neovisno o sinkronizaciji modema ili uključenom/isključenom IPTV risiveru. Na paketu 30/5 mi je brzina varirala ovisno o IPTV-u, na paketu 20/5 više ne varira i čvrsto stoji na 19, odnosno sada na 11.
Dakle sigurno imaju nešto u sustavu što ograničava brzine i sada to radi krivo.
HAKOMetar je zbrljao stvar, prva dva mjerenja su bila 11, zadnje je nekako izmjerio 13 i uredno mi napisao da se nemam pravo žaliti jer nisu sva tri mjerenja ispod deklarirane brzine, iako se mogu kladiti da sam deklariranu upisao 14, koliko uostalom i piše u opisu paketa 20/5. Plus svi ostali speedestovi i dalje mjere 11,50.