02.07.2015., 08:58
|
|
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor Odinarius
Zaista svi ti reviewovi variraju, i rezultatima benchmarka i potrošnjom. Po meni su te manje razlike od 5% beznačajne, a trenutni raspon između najslabinje radeon 290 koja još postoji u dućanima do najjače geforce 980 ne iznosi više od 15%. Cijena je tu ključan diferencijator, od 2400 do 5000 je ogroman raspon. Potrošnja je ipak sporedan, jer nekome tko ima pristojno napajanje i airflow ne znači puno.
Tržišna utakmica funkcionira prilično ok, evo imamo sad po novom 390 i 970 po istoj cijeni, 390 sitno jača, 970 manje troši. Nema greške koja god da se uzme 
|
E, ovo si kolega super sročio. Tu su vječne rasprave i ratovi oni vs. ovi, a zaista - u principu je teško pogriješit. Nvidiaši pljuju po toj potrošnji AMD-a i nju će isticati kao glavnu manu, AMD-ovi pljuju po cijenama i politici Nvidie i naglašavaju sindrome "obrijanih ovaca". Ali činjenica je da je njihova borba (proizvođača mislim) - najzdravija za nas. Kupac će se odlučiti s obzirom na svoje preferencije i gotovo. Igram se valjda 3h tjedno s obzirom na okolnosti i živo mi se hebe za 3kn struje mjesečno više. A što se tiče topline i buke, cooleri su poprilčno napredovali tako da je sve to tu negdje s više ili manje odstupanja. (Pošto se uz veću potrožnju odmah pripisuju buka i toplina)...
|
|
|