Citiraj:
Autor Ag008
@Franzd koji 3G stick koristiš?
Ja nisam uspio dobiti ovakvu brzinu na 3g-u.
Kod prvog mjerenja, što ti je u routeru? Ti je tamo sigurno 20/5Mbps? Jesi probao promijeniti lan port?
I čudi me tvoj ping, prema HT zagreb mi je uvijek 10ms u prosjeku.
A podaci za ppoe/bridge bi ti u teoriji trebali biti isti, meni su ostali isti i na adsl-u i vdsl-u. No možda generiraju nove kada ti zatražiš.
|
Stick je Huawei E3372 4G kojeg T-com prodaje za 400 kn, a ja ga kupio za 200 kn otključanog s nekog latvijskog providera. Bonbon s jako velikim paketom od 5 GB pune 4G brzine za 45 kn. Planiram probati super brzi internet dan na Simpi da vidim kako će se to ponašati.
Ruter je kod onog mjerenja (i svakog sljedećeg) uredno bio na 1.726/23.209, nekadašnjih stabilnih 2 mbita uploada su u dva mjeseca pali na efektivnih 1.5 od plaćenih 5. Provjerio portove, mijenjao portove - nisu otišli u 10mbita. Sva mjerenja su sumnjivo jednaka - sa ili bez televizije, koliko god se modem sinkronizirao, speedtest.net mjeri 11,53.
Ping prema HT-u je 15ms, prema optimi je jučer bio onako visok, danas je 12.
Da, očekivao sam iste podatke za PPPoE, ali ni blizu, korisničko ime je bilo potpuno novo, "staro" uopće ne prolazi, a i to korisničko ime se razlikuje od onog kojega sam dobio kad sam prvi put imao modem u bridgeu. Šou.
Prijava kvara još uvijek stoji u sustavu, danas cijeli dan se nitko nije udostojio javiti radi li se što na tome. Od danas krećem s Hakometrom jer 11,53 je manje od 14, što je minimum u tom paketu.